dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Arno Arts per direct nieuwe coach Achilles'29

Arno Arts per direct nieuwe coach Achilles’29

Arno Arts is per direct de nieuwe hoofdcoach van tweededivisionist Achilles’29. De 48-jarige oefenmeester uit Milsbeek neemt de taken van interim-coach en technisch manager Frans Derks over. Derks had het stokje overgenomen van Eric Meijers die na het faillissement van de bv in de winterstop vertrok, maar beschikte niet over de juiste papieren. 

JVC Cuijk

Arts is geen onbekende bij Achilles’29, want hij begon in Groesbeek zijn carrière als voetballer. Daarna voetbalde hij onder meer voor NEC, FC Luzern, FC Twente, Cambuur, Willem II, FC Utrecht en VVV. Hij was als trainer lange tijd actief bij de jeugdopleiding van NEC. Zijn eerste en laatste klus als hoofdtrainer had de oefenmeester bij JVC Cuijk. Bij de derdedivisionist werd hij twee seizoenen geleden na de winterstop ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Moeilijk

“Ik zie het als een geweldige uitdaging om bij mijn oude club aan de slag te gaan,” zegt Arts op de clubwebsite van Achilles’29. “Natuurlijk is er sprake van een moeilijke situatie, maar Achilles’29 is een club met veerkracht. Ik heb hier mijn eerste stappen op het voetbalveld gezet en ook mijn vader heeft in het eerste elftal gespeeld. Er ligt dus een hele geschiedenis en ik weet hoe het voetbal hier wordt beleefd. Ik heb er veel zin in.”

Degradatie 

De clubman moet Achilles’29 zien te behoeden voor degradatie uit de Tweede Divisie. De Noord-Limburger heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar. Arts begint zaterdag meteen met een belangrijke thuiswedstrijd. Jong Sparta Rotterdam is dan de tegenstander. Achilles staat laatste op de ranglijst, met 16 punten. De Groesbeekse club heeft drie punten achterstand op Jong Sparta, dat net boven de degradatiestreep staat.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD