dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkArie Lagendijk: 'Het ging tussen Tonny Bruins Slot en mij bij Ajax'

Arie Lagendijk: ‘Het ging tussen Tonny Bruins Slot en mij bij Ajax’

Arie Lagendijk is inmiddels 72 jaar oud en hij kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière in de top van het amateurvoetbal. In een vierdelig interview met Willem van Zuilen voor Omroep West Sport keek de trainer terug op een lange en bijzondere carrière en deed hij een ontboezeming die ervoor had kunnen zorgen dat zijn leven er heel anders uit had kunnen zien.

Lagendijk verhaalt over zijn trainersperiode die hem langs diverse clubs in de Bollenstreek bracht. Vooral de periodes bij Rijnsburgse Boys en Katwijk komen uitgebreid aan bod. Willem van Zuilen praat met Lagendijk over tactiek, scouting, de historische transfer van Huug Aandewiel naar Rijnsburgse Boys en het eerste landskampioenschap van Katwijk.

Verder vertelt Lagendijk dat één detail zijn carrière ook volledig anders had kunnen laten lopen. ,,Ik zat tijdens de cursus Coach Betaald Voetbal met Aad de Mos in de groep,” vertelt Lagendijk. ,,Toen hij naar Ajax ging, wilde hij mij graag meenemen als assistent.” Omdat in dezelfde periode FC Amsterdam op het punt van omvallen stond, was ook Tonny Bruins Slot kandidaat voor de functie. ,,Het was echt Lagendijk of Bruins Slot, uiteindelijk viel de keuze op Bruins Slot.” In de jaren erna wisten beide trainers hun plaats in de voetbalhistorie te verwerven: Bruins Slot als geroemd assistent van, onder andere, Johan Cruijff en Arie Lagendijk als succesvol toptrainer in het amateurvoetbal.

Het volledige interview van Omroep West Sport (vier delen) is hier te beluisteren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD