maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseZaterdag AARC van Mark Evers waant zich op schiettent op de kermis tegen...

ARC van Mark Evers waant zich op schiettent op de kermis tegen Achilles’29

Het verschil tussen Achilles ’29 en ARC was groot. De thuisploeg zet hoog druk en daar wist de gasten zich geen raad mee. Na dertig minuten was het al 4-0. Het duel eindigde in 5-0. ARC staat zesde op twee punten van de nummer drie Zwaluwen.

Trainer Evers was ooit een talent en speelde in de jeugdopleiding van Ajax en later jkort bij Jong AZ. Destijds was hij al met coaching bezig. Als klein jochie liep hij al rond tijdens de teambesprekingen die zijn vader Simon hield bij clubs als Hoofddorp en later Velsen.

Via Kennemerland, HFC EDO, Odin’59 en Swift kwam de Haarlemmer zes jaar geleden als trainer bij ARC terecht en dat blijkt een goed huwelijk te zijn.

ARC was destijds net aan degradatie naar de tweede klasse ontsnapt, maar Evers wist, uit het roemruchte verleden van de club, dat er wel potentie in zat.

Tegen Achilles ’29 lag de bal al na honderdtachtig tellen voor het eerst achter keeper Yorrit Kanters. Rechtsback Lilinho Martins en Yassin Kaabouni stonden aan de basis, Matthijs de Oude zorgde voor de openingstreffer.

Vijf minuten later was het 2-0. Jordi Tuithof zette voor en verdediger Derek Prins verraste vriend, vijand en ook zichzelf door met een halve omhaal de 2-0 te scoren.

 

Neal Arnoldus en Jordi Tuithof  -uit een strafschop – scoorden de derde en vierde goal.

Bij de gasten kreeg Joel Omari Shibambe het te kwaad en hij kon met twee keer geel eerder gaan douchen.

De laatste treffer was van Jordi Tuithof. Hij nam een strafschop, miste die en schoot de rebound raak.

ARC staat op de zesde plek, op twee punten van de nummer drie Zwaluwen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD