woensdag, september 29, 2021
HomeClubsKatwijkArbitragezaak 'transfersoap' El Azzouti nadert, hoofdrolspeler reageert voor het eerst zelf

Arbitragezaak ‘transfersoap’ El Azzouti nadert, hoofdrolspeler reageert voor het eerst zelf

De transfersoap waarin Ahmed El Azzouti (thans IJsselmeervogels) verzeild is geraakt in december zal haar apotheose vinden bij de arbitragecommissie in Zeist. Waar de meubelmaker uit Waddinxveen een officieel contract heeft getekend bij v.v. Katwijk, denken de zuiderburen bij Quick Boys nog steeds dat zij eerder dan de Oranje Zwarten overeenstemming bereikten met El Azzouti. En derhalve claimen zij nog steeds voor de komende twee seizoenen over El Azzouti te kunnen beschikken.

De gebeurtenissen die hieraan vooraf gingen in het kort:
In de eerste week van december spraken TD Erwin v.d. Lugt van IJsselmeervogels en de rappe spits over eventueel verlenging van het contract bij de Rooien. De conclusie was dat dat niet ging gebeuren. Officieel werd daarover later op de website van de club gecommuniceerd dat dit een technische grondslag had, echter in de wandelgangen was toen al luid hoorbaar dat corona en het daardoor ontstane verlaagde spelersbudget op het rode deel van de Westmaat minstens mede oorzaak waren. El Azzouti was op dat moment al de vijfde basisspeler die zou vertrekken bij de club.

Club en speler hielden de beslissing vooralsnog stil en El Azzouti ging in de tweede week van december in onderhandeling met Quick Boys. Daarbij voerde hij gesprekken met ‘TD’ Gert Pluimgraaf over voetbaltechnische zaken en Hans van der Plas over de overige zaken. In de loop van die week werd er door El Azzouti enerzijds en Pluimgraaf/Van der Plas anderzijds meerdere malen via app contact onderhouden. Volgens Pluimgraaff herhaalde El Azzouti in deze dagen meerdere malen zijn opmerking die hij ook na het mondelinge onderhoud eerder had gebezigd. ,,We maken er twee mooie seizoenen van!” Afspraak is dat de 30-jarige spits op zaterdagmiddag 12 december zal komen tekenen. In de dagen voor de twaalfde december slaagt Pluimgraaf er in ook IJsselmeervogels-middenvelder Mike v.d. Ban naar Nieuw Zuid te halen. Hij zal tegelijk met El Azzouti zijn contract tekenen, zo is de afspraak.

,,Er was één detail nog niet ingevuld”

Pluimgraaff wordt op het laatste moment echter verrast door een bericht van El Azzouti. ,,Ik kom niet tekenen”. Even later is duidelijk waarom niet. V.v. Katwijk blijkt ook in de race om El Azzouti en heeft in recordtijd een contract aan hem voorgelegd waar hij geen nee tegen kan zeggen. Hij tekent dan ook direct. ‘TD‘ Cees Bruinink verklaart hierover: ,,Toen wij hoorden dat El Azzouti vrij zou komen hebben wij snel overlegd en gehandeld. El Azzouti gaf aan vrij te zijn om te onderhandelen en dat hebben we dan ook gedaan. Met het contract als resultaat”.
Daarmee is de situatie voor wat betreft v.v. Katwijk dus duidelijk. Echter, Pluimgraaff laat direct weten het niet te pikken, want hij claimt een mondelinge overeenkomst te hebben en wel voor het contract bij de dorpsgenoot is getekend. Hij zegt die mondelinge overeenkomst te kunnen ondersteunen met de eerder genoemde teksten in diverse onderlinge appjes. Pluimgraaf kondigt een gang naar de arbitragecommmissie van de KNVB aan.

Contact met Ahmed El Azzouti levert ondergetekende vooral voorzichtige antwoorden op. Toch wordt duidelijk hoe El Azzouti zijn eigen positie ziet. ,,Ik heb goede gesprekken gehad, met meerdere mensen van Quick Boys. Het zag er allemaal ook best goed uit, maar we waren er nog niet helemaal uit. Er was één detail nog niet ingevuld, en daarom zeg ik: er was nog geen overeenkomst.” Het detail waarover het hier gaat zal waarschijnlijk het gebruik van een auto zijn. Dat wordt door El Azzouti niet bevestigd, maar valt op te maken uit de uitspraak van Pluimgraaff nadat hij hoorde dat de speler plotseling bij v.v. Katwijk had getekend. Volgens hem was Quick Boys dat al met de speler eens en was het met de praktische invulling van dit detail gaande.
Hier ligt dus de kern van het meningsverschil tussen El Azzouti en Quick Boys. De speler zegt dat er door het niet ingevuld zijn van dit detail dat er nog geen overeenstemming bestond toen hij tekende bij v.v. Katwijk, terwijl Gert Pluimgraaff claimt dat de overeenstemming er al wél was.

Welke claim gaat Quick Boys bij de arbitragecommissie neerleggen?
Pluimgraaff: ,,Wij willen gewoon nog steeds wat wij al die tijd al hebben gewild. Dat Ahmed El Azzouti vanaf komend seizoen minimaal 2 jaar bij ons zal spelen. Daar hebben wij in alle gesprekken met hem naar gestreefd en dat is waar we nog steeds naar streven.”

Stel dat gaat niet gebeuren, zal Quick Boys dan schadevergoeding gaan eisen?
Pluimgraaff: ,,Dat is helemaal niet waar we nu mee bezig zijn. Wij willen de speler. En alle alternatieven zijn zaken waar ik niet over ga, dat is aan het bestuur.
De arbitragezaak zal worden gehouden in de periode tussen 19 januari en 2 april bij de KNVB in Zeist. Daarmee is dit niet alleen dé transfersoap van 2020, maar wordt het dat mogelijk ook van 2021. Wie het getekende contract heeft is duidelijk. Maar wie heeft straks de speler ?

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD