maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlUitgelichtArbiter Cairo: 'Komend Tweede Divisie-seizoen wordt nog mooier'

Arbiter Cairo: ‘Komend Tweede Divisie-seizoen wordt nog mooier’

Hij kreeg het fluiten met de paplepel ingegoten. Inmiddels mag Lorenzo Cairo zich tot de beste scheidsrechters van de Tweede en Derde Divisie rekenen. Vader Sonny floot ook en Lorenzo ging vaak mee als vader Sonny moest fluiten. Al snel pakte Lorenzo het stokje over en floot dit seizoen de ene na de andere topwedstrijd in de Tweede en Derde Divisie. Zo was hij onder meer leidsman bij Kozakken Boys – Spakenburg en in de nacompetitie Spakenburg – Rijnsburgse Boys.

Ook bij de kraker op de laatste speeldag tussen UNA en HHC Hardenberg lag de wedstrijd in zijn handen. TweedeDivisie.org sprak met Cairo over het afgelopen seizoen en keek vooruit naar het nadere tweede seizoen van de Tweede Divisie.

Uitdagend niveau
Cairo floot samen met Frank de Winter één van de twee openingswedstrijden in de Tweede Divisie. De 32-jarige scheidsrechter floot voorheen altijd in de Topklasse Zondag en kreeg met veel nieuwe dingen te maken. ,,De nieuwe gevormde Tweede Divisie was een mooie ervaring om als scheidsrechter mee te mogen maken. De beste zeven teams van het zaterdag en zondag voetbal met 4 beloftenelftallen in één competitie beloofde wat. Ik floot samen met Frank de Winter de openingswedstijden van het seizoen. Ik begon bij Barendrecht – Spakenburg. Uitslag 3-5 met veel passie en strijd! Ik zei tegen mij collega’s na de wedstrijd: ‘Als dit het niveau is dan staat er een pittig seizoen te wachten’. Een aantal weken verder merkte ik dat het zaterdagvoetbal gelijk lag met het zondag. De bezoeken bij de zaterdagverenigingen waren vernieuwend. Nieuwe gezichten, ontvangst, een hapje na de wedstrijd en hogere toeschouwersaantallen hebben veel indruk op mij gemaakt. Ik merkte aan mezelf dat de drang om een goede wedstrijd neer te zetten ook groter was. Daarnaast was de vele media, waaronder bijvoorbeeld FOX Sports, rondom de wedstrijden was ook nieuw ten opzichte van het zondag voetbal.”

Op de hoogte blijven
Cairo merkt vooral op dat er meer aandacht is rondom de wedstrijden. De Bosschenaar houdt zelf ook alle nieuwsfeiten goed bij en merkt dat de spelers net zo fanatiek zijn als dat hij zelf is: ,,Er gebeurt zoveel om de wedstrijden heen en ik vind het persoonlijk wel belangrijk en leuk om op de hoogte te zijn wat er speelt bij de verenigingen. Ik lees dagelijks alle berichten van TweedeDivisie.org om op de hoogte te blijven. Soms bespreek ik sommige dingen tijdens de wedstrijd met spelers. En dan merk je ook dat hun ook dezelfde berichten lezen, best grappig.”

Welkome afwisseling
Zelf kijkt Cairo zeer tevreden terug op het seizoen. Hij heeft veel mooie wedstrijden op zijn CV bij mogen schrijven. ,,Het seizoen is voor mij boven verwachting verlopen. De afwisseling tussen de Tweede en Derde divisie vind ik wel fijn. Anders kom je te vaak bij dezelfde verenigingen. Al vroeg in het seizoen floot ik een sensationele wedstrijd in Noordwijkerhout tussen VVSB en Spakenburg. Voor de neutrale toeschouwer was dit een mooie wedstrijd om te zien. Hier zat alles in. Uitslag 4-4. Kort daarna floot ik Kozakken Boys – Spakenburg (4-3), betiteld als de Ajax – Feyenoord van de amateurs. Ook hier vlogen de vonken eraf. De week erop floot ik GVVV – Katwijk. Op dat moment de nummer 2 en 3 van de competitie. Maar ook in de Derde Divisie zijn er mooie wedstrijden voorbij gekomen zoals De Dijk – Westlandia en FC Lisse – Scheveningen.”

UNA-HHC als meest memorabel duel
Voor de scheidsrechter zelf is er één wedstrijd het meeste bijgebleven. De allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen was hij de man met de fluit in Veldhoven tussen UNA en HHC Hardenberg. ,,Aan het eind van het seizoen werd het steeds spannender onderin. Ieder weekend stond er wel een kraker op het programma. En op de laatste speeldag was dat UNA – HHC. In deze wedstrijd gebeurde van alles. Een handsbal, strafschop, doorgebroken speler met rood het veld af, een prachtig doelpunt (1-1) waardoor UNA zich veilig leek te spelen en dan in de allerlaatste minuut de 1-2 voor HHC. Deze wedstrijd bleef mij het meeste bij.”

Hoge verwachtingen
Terwijl de ploegen weer langzaam beginnen met de voorbereiding ziet Cairo voor volgend seizoen een mooie Tweede Divisie voor zich. ,,De Tweede Divisie zal komend seizoen nog mooier worden qua wedstrijden en derby’s. Ik hoop dat dit meer publiek trekt en dat de mensen de sfeer en ambiance komen proeven langs de voetbalvelden want dat verdient het.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD