maandag, 11 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Aparte beloftencompetitie aanstaande, kampioen promoveert naar Jupiler League'

‘Aparte beloftencompetitie aanstaande, kampioen promoveert naar Jupiler League’

Er zou gewerkt worden aan een scenario waarbij de beloftenteams verdwijnen uit de Tweede en Derde Divisie en ondergebracht worden in een aparte beloftencompetitie. Dat schrijft Valentijn Driessen vandaag in zijn column in De Telegraaf.

Doorstroming
Driessen schrijft: ,,Ten aanzien van de voetbalpiramide en beloftenteams zingt een interessante optie rond. De amateurs worden verlost van de beloften en van de vier tweede elftallen in de Jupiler League degradeert de laatste en promoveert de kampioen van een nieuw te formeren competitie met beloftenteams. Hiermee zou de verafschuwde verplichte doorstroming tussen amateurs en profs van de baan zijn.” Dat betekent dus wel dat er vier beloftenteams in de Jupiler League aanwezig blijven.

Geschiedvervalsing
De ‘chef voetbal’ van het dagblad sneert in zijn column naar KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee, die hij ‘geschiedvervalsing’ verwijt: ,,De KNVB-top – onder meer bondsvoorzitter Michael van Praag en amateur- en profdirecteur Jan Dirk van der Zee en Bert van Oostveen – verkocht alle clubs jarenlang de leugen dat de FIFA- en UEFA-regels deze doorstroming eisten. Volgens Van der Zee nu klopt dit argument absoluut niet. Deze stuitende misleiding blijft zonder consequenties voor betrokkenen. Geen enkele clubbestuurder heeft hierover een motie van wantrouwen ingediend of zelfs maar zijn vinger opgestoken.”

Doorzichtig trucje
,,Dat geldt tevens voor de geschiedvervalsing door Van der Zee, die nu verkondigt dat hij het plan voor een aangepaste voetbalpiramide van tafel veegde. De directeur kwam zo onder druk te staan dat zijn positie wankelde en hij eieren voor zijn geld koos. Wie niet door Van der Zee z’n simpele, doorzichtige trucje uit deel 1 van ieder managementboekje prikt, verdient geen betere bestuurder.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD