maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20Anthony van Dongen bloeit weer op en wijst DEM de weg tegen...

Anthony van Dongen bloeit weer op en wijst DEM de weg tegen ADO’20

Anthony van Dongen besliste met twee treffers de derby tegen ADO’20. DEM won met 3-2 en deed goede zaken in de strijd voor lijfsbehoud. Het ADO’20 van Roy van der Mije liet dure punten liggen in de strijd voor een hoge klassering.

Van Dongen

Kenners zijn overtuigd van het talent van Anthony van Dongen. De speler van DEM kwam uit voor de jeugd van AZ en FC Groningen, maar keerde terug in Beverwijk. Nadat hij in het promotiejaar 2019 25 keer scoorde in de hoofdklasse lonkte een transfer naar Rijnsburgse Boys en een stage bij Telstar. Arvid Smit was destijds ook assistent bij de Witte Leeuwen en regelde een trainingsstage.

Rijnsburg

Het werd Rijnsburg.  Daar kwam hij wel aan spelen toe, maar de spits miste het plezier en keek op tegen de reistijd vanuit Zaandam naar Rijnsburg. Omdat hij nog een doorlopend contract had bij Rijnsburgse Boys mocht hij niet naar een andere Tweede Divisionist. Wat resteerde was een terugkeer naar DEM als balsem voor zijn gekwetste ziel.

Tussendoor toonde HFC nog even interesse, maar tot een transfer en een één-op-één-gesprek kwam het niet. De laatste wedstrijden laat Van Dongen weer wat van zijn glans zien.

Hij scoorde na honderdtwintig tellen de openingstreffer tegen ADO’20. Randy Wolters gaf de assist en scoorde zelf de 2-0. Ex-verdediger Luc Schuffelen leek met zijn 2-1 de spanning terug te brengen, maar het was voor de rust Van Dongen die liet zien dat er voor de Heemskerkers niks te halen was.

 

Via Ted Amson kwam ADO’20 vlak na de rust nog wel op 3-2, maar ditmaal betaalde het alles-of-niets offensief van de ploeg van Roy van der Mije zich niet uit.

DEM behaalde onder Ron Bouman 23 punten uit tien duels en een heeft een veilige marge van zes punten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD