dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkAnthony Correia tekent voor nog een jaar bij Katwijk en geeft zich...

Anthony Correia tekent voor nog een jaar bij Katwijk en geeft zich op voor UEFA PRO-cursus

Het gaat snel met de loopbaan van Anthony Correia. Via VVH Velserboek en IJmuiden belandde hij bij Odin’59 en nu begint hij komend seizoen alweer aan zijn derde jaar bij vv Katwijk. De ex-speler van Telstar staat met Katwijk bovenaan in de Tweede Divisie en heeft negen punten voorsprong op AFC.

Anthony Correia zegt in mogelijkheden te denken. Hij omschrijft zichzelf als een positivo. Kan niet bestaat niet, is zijn motto. Eén van zijn grootste kwaliteiten noemt hij ‘het enthousiasmeren van spelers’,’’ De eerste trainers ervaring deed hij tijdens zijn voetballoopbaan al op. Ik was onder Mike Snoei en nu onder Andries Jonker assistent-trainer bij Telstar, dus ik heb al veel trainingsuren gemaakt.  Tijdens mijn loopbaan was ik al jeugdtrainer bij Stormvogels Telstar, VSV en KFC. En ik trainde de tweede elftallen van De Kennemers en DEM. Ik heb daar veel opgestoken van Richard Plug en Ron Bouman”

  ,,We zijn zeer verheugd met de verlenging van Anthony”, zegt technisch manager Cees Bruinink. ,,Hij past als mens en als trainer met zijn werkwijze, gedrevenheid en passie, gekoppeld aan zijn aanvallende voetbalvisie perfect bij onze selectie en club.”

Bruinink haalde hem in 2020 weg bij Odin ’59 waar hij met zijn 5-2-3 speelstijl de harten van de fans veroverde en bovenin meestreed in de Derde Divisie.

Correia heeft zich ook opgeven voor de cursus voor het hoogste trainersdiploma. De UEFA PRO-cursus start na dit seizoen maar er is altijd sprake van een strenge toelating. Zo moest AFC-trainer Uli Landvreugd zich drie keer opgeven om toegelaten te worden.
Of Correia ook aanblijft als assistent-trainer bij Telstar is nog onduidelijk. Ook over het aanblijven van Patrick van der Fits, die bij vv Katwijk de assistent is van Correia, is nog geen klare wijn geschonken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD