dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkAnthony Correia één van de negen cursisten op UEFA PRO Cursus, voorheen...

Anthony Correia één van de negen cursisten op UEFA PRO Cursus, voorheen diploma Coach Betaald Voetbal

Katwijk-trainer Anthony Correia is toegelaten tot de UEFA PRO cursus, de opleiding tot het hoogste trainersdiploma in Nederland. De ex-prof gaat de cursus combineren met het hoofdtrainerschap  van de koploper maar het is nog de vraag of hij ook  assistent-trainer bij Telstar blijft. Quick Boys-trainer Edwin Grünholz  houdt wel drie ballen in de lucht maar het is en blijft rennen en vliegen en weinig stilstaan. Al is Correia wel wat gewend. Tijdens zijn profloopbaan was hij ook al jeugdtrainer bij Stormvogels Telstar, VSV en KFC. En trainde hij de tweede elftallen van De Kennemers en DEM.

Toelating

De toelating voor Mister Telstar is bijzonder omdat het pas de eerste keer is dat Correia zich aanmeldde en hij meteen met zijn neus in de boter viel. Uli Landvreugd, trainer van AFC, volgt de cursus dit jaar maar werd pas na driemaal toegelaten.

Loopbaan

Het gaat snel met de loopbaan van Anthony Correia.  Via VVH Velserboek en IJmuiden belandde hij bij Odin’59 en nu begint hij komend seizoen al weer aan zijn derde jaar bij vv Katwijk. De ex-speler van Telstar staat met Katwijk bovenaan in de Tweede Divisie en heeft tien punten voorsprong op Jong Sparta.

 

 

Positivo

Anthony Correia zegt in mogelijkheden te denken. Hij omschrijft zichzelf als een positivo. Kan niet bestaat niet, is zijn motto. Eén van zijn grootste kwaliteiten noemt hij ‘het enthousiasmeren van spelers’,’’ De eerste trainers ervaring deed hij tijdens zijn voetballoopbaan al op.  ,Ik was onder Mike Snoei en nu onder Andries Jonker assistent-trainer bij Telstar, dus ik heb al veel trainingsuren gemaakt.

Tijdens mijn loopbaan was ik al jeugdtrainer bij Stormvogels Telstar, VSV en KFC. En ik trainde de tweede elftallen van De Kennemers en DEM. Ik heb daar veel opgestoken van Richard Plug en Ron Bouman”

Katwijk

Cees Bruinink haalde hem in 2020 weg bij Odin ’59 waar hij met zijn 5-2-3 speelstijl de harten van de fans veroverde en bovenin meestreed in de Derde Divisie.

Opvallend aan de andere deelnemers is dat er weinig ex-profs zitten bij het selecte gezelschap en dat de bondscoach van de oranjevrouwen, die onder zijn leiding niet imponeren, wel is toegelaten.

De andere deelnemers aan de cursus zijn, Mounir Azaoum (De Graafschap), Anoush Dastgir (bondscoach Afghanistan), Giovanni Franken (ADO Den Haag), Matthias Köhler (FC Volendam), Mark Otten (NEC), Mark Parsons (bondscoach Oranjevrouwen), Johan Plat (FC Volendam), Jan Sierksma (AZ).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD