Volg ons

AFC

‘André Wetzel volgt Ton du Chatinier op bij AFC’

‘André Wetzel volgt Ton du Chatinier op bij AFC’

AFC heeft binnen 48 uur een opvolger gevonden voor de zaterdagmiddag opgestapte Ton du Chatinier. De Amsterdamse traditieclub heeft overeenstemming bereikt met André Wetzel om het seizoen af te maken, weet Voetbal247.nl uit betrouwbare bron.

Schat aan ervaring
De 66-jarige coach is momenteel clubloos, nadat hij tot vorig jaar vijf seizoenen lang aan het roer stond bij het Haagse HBS. In mei 2016 kondigde de Hagenaar ‘onder voorbehoud’ met pensioen te gaan: ,,Als ik mij verveel ga ik misschien wel weer wat doen, maar of dat in de voetballerij is, weet ik nog niet”, stelde hij destijds tegenover Omroep West. Daarvoor werkte Wetzel onder meer als trainer van ADO Den Haag en VVV Venlo, maar ook Westlandia, KV Mechelen en Willem II. Wetzel kan daarnaast terugkijken op een mooie carrière als speler, waar hij naast HFC Haarlem en FC Den Haag ook voor FC Amsterdam voetbalde.

Afscheid Du Chatinier
Vanavond neemt Ton du Chatinier, die zaterdag opstapte uit onvrede over ‘huichelachtige praktijken van de vijfde colonne‘, persoonlijk afscheid van de selectie van AFC. De Utrechter voorspelde bij zijn vertrek al dat AFC vermoedelijk snel een opvolger voor hem klaar zou hebben staan. AFC zou zondag de eerste gesprekken hebben gevoerd met de opvolger van de opgestapte Du Chatinier. Vanavond worden de spelers van AFC geïnformeerd dat Wetzel het seizoen afmaakt als coach op sportpark Goed Genoeg.

Welbespraakt en hard als het moet
Met het aanstellen van Wetzel haalt AFC, net als Du Chatinier, een trainer in huis die verbaal sterk is en allesbehalve met meel in de mond praat. Het resulteerde een keer in een clash met Kozakken Boys-collega Danny Buijs, toen Wetzel bij de KNVB protest indiende omdat Madjer Lukoki niet op het wedstrijdformulier stond. Het protest had succes, want de KNVB besloot dat HBS naar de volgende bekerronde mocht ten koste van de Werkendammers. Wetzel bewees in het verleden ook in wedstrijden zelf hard te kunnen zijn. In duels van HBS waarin het niet naar de zin van haar voormalig coach liep, aarzelde hij niet om al na een half uur twee spelers te wisselen.

Discussieer mee!

Meer over AFC