maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCAndré Morgan wordt meer en meer allround, verdediger wijst HFC de weg...

André Morgan wordt meer en meer allround, verdediger wijst HFC de weg tegen Noordwijk

HFC-verdediger André Morgan heeft een niet alledaagse CV. Ajax-jeugd. Vier jaar Wimbledon, Ajax-zaterdag en FC Breukelen. “Op mijn vijftiende moest ik weg bij Ajax. Via Engelse familieleden kwam ik in contact met Wimbledon dat in League Two speelde. Ik heb er vier prachtige jaren gehad.’’ De 28-jarige is een vast waarde voor HFC. In de herfst van zijn loopbaan blijkt hij ook te kunnen scoren. Middels twee goals bezorgde hij HFC de zege op Noordwijk 2-1.

Opstelling

HFC startte tegen Noordwijk zonder Mehmet Yuksel die in de ramadan zit en pas om 20.30 weer mocht eten en wél met Roy Castien naast Sietse Brandsma.

Op het middenveld keerde Jordy Hilterman terug waardoor alleskunner Jim Hulleman – bij absentie van Vincent Volkert-  op de linker wingback positie kwam te spelen.

Het experiment van zaterdag met ex-prof Daniël Camara Bos op links leverde niet het gewenste resultaat op. De voormalige speler van Emmen is een rechtsbener. Het middenveld bestond, naast Hilterman, uit de twee controleurs Koen Tros en Gerry Vlak. In de defensie was er plek voor de wingbacks André Morgan en Jim Hulleman. Danny Hols, terug na een hamstringblessure, Oscar Wilffert en Wessel Boer vormden de troika in het centrum.

 

Klap

Noordwijk had de klap va de thuisnederlaag tegen HHC Hardenberg te verwerken. De ploeg van Kees Zethof behaalde de meeste punten dit seizoen in thuisduels. Wel werd in het eerste competitieduel van HFC verloren. Ook nu waren de Haarlemmers de betere ploeg wat resulteerde in kansen voor Sietse Brandsma en Roy Castien. Ditmaal was het geen spits maar Morgan die voor de rust de score opende.

Rotterdam

In het weekend was Morgan nog centrale verdediger, tegen Noordwijk was hij weer rechter wingback. De Amsterdammer van Ghanse afkomst woont momenteel in Rotterdam en twijfelt nog of hij vanwege de afstand ook volgend seizoen te bewonderen is in Haarlem/Heemstede.

 

2022-2023

De Koninklijke heeft voor komend seizoen al de beschikking over stevige basis van elf spelers. Keeper Mitchel Michaelis, Danny Hols, Desevio Payne, Daniël Camara Bos, Oscar Wilffert zijn de verdedigers die vast liggen.

Net als de middenvelders Jacob Noordmans, Koen Tros, Jim Hulleman en Gerry Vlak. Voorin hebben Roy Castien en Sietse Brandsma nog een contract voor komend seizoen. Talent Joas Kors, die dit seizoen tot de A-selectie behoort, voegt zich daarbij.

Charmes

Nu Morgan ook begint te scoren, na de rust maakte hij uit een flipperkastsituatie vanuit de draai de 2-0,  is een nieuwe charmeoffensief van Gertjan Tamerus en TD Sander Vink geen overbodige luxe.

De 27-jarige verdediger geeft aan op vier posities in de defensie te kunnen spelen. ,,Het maakt mij niet uit. Ik heb vier jaar in Engeland gespeeld bij Wimbledon en daar vonden ze me te technisch en te soft. Hier ben ik juist één van de harde verdedigers. Ik ben rechts maar speel net zo makkelijk op links.”

Rode kaart

Danny Hols speelde zijn 150ste wedstrijd en kreeg in de 65ste minuut na een overtreding op Donovan Slijngard een makkelijk gegeven rode kaart.  Het gebeurde hem eerder dit seizoen al bij Excelsior Maassluis.

Noordwijk drong aan en kwam via Emiel Wendt, uit de draai in de korte hoek achter Michaelis, twintig minuten na de rust op 2-1. Trainer Tamerus ging eerder in het seizoen bij Excelsior Maassluis met tien man verder in een 4-3-2-systeem, maar wisselde nu Roy Castien, die ook even wingback moest spelen, voor Daniël Camara Bos.

Net als bij AFC kreeg HFC het in de slotfase nog moeilijk. Mitchel Michaelis was net als tegen AFC wederom op dreef en mede dankzij hem trok HFC nu wel de zege over de streep en blijft tweede op zeven punten van koploper Katwijk.

 

TD Cees Bruinink en trainer Anthony Correia waren aandachtig toeschouwer om Noordwijk te analyseren. Zaterdag is het Noordwijk-Katwijk. HFC gaat uit naar Quick Boys, dat met 3-0 verloor bij Rijnsburgse Boys.

 

Foto’s Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD