zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAndré Krul houdt opties open, maar wil niet naar Swaziland

André Krul houdt opties open, maar wil niet naar Swaziland

Met André Krul lijkt Spakenburg eindelijk een einde gemaakt te hebben aan de carrousel onder de lat. De club uit de Tweede Divisie versleet dit seizoen al diverse keepers, maar met Krul lijkt de nummer één nu gevonden. Er is alleen één nadeel: na dit seizoen is de sluitpost waarschijnlijk weer vertrokken.

Ambities

Ondanks dat Krul in Nederland weinig duels in het betaalde voetbal achter zijn naam heeft staan, is hij in de voetbalwereld geen onbekende naam. Dat komt omdat hij te boek staat als ‘voetbalnomade’. Hij keepte bijvoorbeeld in Colombia, Japan en Puerto Rico. Nu is hij bij Spakenburg terug in Nederland, maar in principe voor slechts vier maanden. Bij de Blauwen hopen ze stiekem op een langer verblijf. “Het is nog niet helemaal zeker, maar laat duidelijk zijn dat ik heel erg ambitieus ben”, stelde Krul in gesprek met RTV Utrecht. “Ik heb een aantal jaar in het buitenland gespeeld en dat is fantastisch om mee te maken. Zeker in mijn situatie. Ik heb geen gezin, zelfs geen huis. Ik heb dus alle vrijheid om te gaan en staan waar ik wil.”

Op dit moment is het nog niet bekend waar Krul volgend seizoen keept. Spakenburg blijft daardoor een optie, maar daar is de doelman totaal niet mee bezig. “Voor mij is het heel duidelijk: ik heb tot het einde van het seizoen getekend en dan ga ik kijken wat er verder nog op mijn pad komt. Ik hou alles open en het belangrijkste voor mij is dat ik niet wil dat mensen denken dat ik hier ‘effe’ vier maandjes zit. Dat is absoluut niet zo. Voor mij is het enige wat nu telt Spakenburg.”

Swaziland

Gezien het verleden kiest Krul dus niet bepaald voor de voor de hand liggende landen. Toch zet de Nederland niet zomaar zijn handtekening bij ieder bijzonder land. “Ik heb de optie gehad om in Swaziland te keepen, maar daar heb ik ‘nee’ tegen gezegd, omdat het niet bij mijn ambities past. Ik maak bewuste keuzes, dus landen als Swaziland en Haïti, waar ik in de zomer ook naar toe kon, zijn landen waar ik niet zo snel heen zal gaan. Maar we gaan het zien deze zomer.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD