dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAmsterdamse bekerderby De Dijk - Ajax wordt gespeeld in Volendam

Amsterdamse bekerderby De Dijk – Ajax wordt gespeeld in Volendam

De Amsterdamse bekerderby tussen De Dijk en Ajax wordt tot teleurstelling van veel voetbalfans niet in de hoofdstad maar in het stadion van FC Volendam gespeeld. Thuisclub De Dijk heeft besloten om uit te wijken naar het stadion van de Jupiler League-club. Het eigen sportcomplex aan de Schellingwouderdijk in Amsterdam-Noord op de oever van het IJ voldoet niet aan de veiligheidseisen.

Olympisch Stadion

Het bestuur van De Dijk onderzocht de mogelijkheid om de bekerderby in het Olympisch Stadion van Amsterdam te spelen, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan het Kras-stadion in Volendam. ,,Qua organisatie geeft dat voor ons als heel klein clubje veel minder zorgen”, zei voorzitter Ton Langelaar, die rekent op een vol stadion aan de dijk in het vissersdorp. ,,Maar natuurlijk heb ik ook een dubbel gevoel, want we hadden deze Amsterdamse derby graag in eigen stad gespeeld. Wellicht komt het er ooit in de toekomst van.”

Verhoeven en Tuyp

Bij De Dijk staat Jeroen Verhoeven, voormalig doelman van Volendam en reservekeeper van Ajax, onder de lat. Spits Jack Tuyp maakte naam als doelpuntenmachine bij FC Volendam en keert nu net als Verhoeven met de Amsterdamse amateurploeg terug op bekend terrein. In het stadion van Volendam ligt kunstgras, waar De Dijk op het eigen complex ook op speelt.

De wedstrijd wordt op woensdag 25 oktober gespeeld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD