zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAmerzgiou adviseerde Loukili: 'kies voor De Dijk en Jochem Twisker'

Amerzgiou adviseerde Loukili: ‘kies voor De Dijk en Jochem Twisker’

De Dijk debuteert komend seizoen in de Tweede Divisie met een voorhoede om van te watertanden. De promovendus uit Amsterdam Noord beschikt over onder meer Nabil El Gourari, Jack Tuyp en Abderrahim Loukili. Laatstgenoemde had vele opties, maar koos bewust voor De Dijk en haar coach Jochem Twisker.

Ambitie
,,Het is vooral de ambitie van de club om ieder jaar mee te doen om het kampioenschap die me voor De Dijk hebben doen kiezen”, stelt Loukili tegenover Voetbal247.nl/TweedeDivisie.org. ,,Of dat realistisch is met deze selectie kan ik na één training niet beoordelen, maar ik heb al wel gemerkt dat deze ploeg een aardig positiespel kan spelen. Sowieso is mijn eerste indruk van de club positief en is het weer lekker om op het veld te staan.”

Jupiler League en buitenland
Naast de ambitie van de club was er nog een belangrijke reden voor Loukili om voor De Dijk te kiezen. Salim Amerzgiou, een goede bekende van de aanvaller, adviseerde hem te kiezen voor de ploeg van Twisker, met wie hij eerder prettig samenwerkte bij Spakenburg: ,,Salim was heel positief over de trainer. ‘Hij is een goede trainer. Met hem moet je samenwerken.'” En dat terwijl Loukili de nodige andere opties had: ,,Ik kon ook naar de Jupiler League en het buitenland, maar ik kies bewust hiervoor.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD