Volg ons

Derde Divisie

Amerikaans avontuur Hans van de Haar valt in het water

Amerikaans avontuur Hans van de Haar valt in het water

Het Amerikaanse avontuur van trainer Hans van de Haar en zo’n twintig Nederlandse voetballers gaat niet door. Vanwege het corona-virus gaat de Amerikaanse competitie niet door, heeft de bond besloten.

,,Dit is balen voor mij en de spelers die mee zouden gaan’’, reageert Van de Haar tegenover het AD. ,,Voor voetballers is dit een heel mooie ervaring om mee te maken. We hadden een selectie met bijna twintig Nederlanders, allemaal jongens die bij Nederlandse amateurclubs voetballen en daar in de zomer twee tot drie maanden voetballen om vervolgens terug te keren bij hun club in Nederland. Op die manier verdienen die jongens wat extra’s en doen ze ervaring op. Daarnaast zaten er nog wat Amerikanen en niet-Amerikanen in onze selectie. We zouden met een mooie groep aan de slag gaan.”

,,We hebben nog wel een plan B, voor het geval dat we daar toch nog heen kunnen gaan. Dat is dat we mee kunnen doen aan een competitie op een lager niveau. Die competitie is er nog niet officieel uitgehaald. (..) We hebben onze fee al betaald. Daarom heeft de bond aangegeven mee te willen helpen met het regelen van oefenduels. Daar gaan we nu met elkaar over praten. De spelers moeten dit wel willen. Anders schuiven we het gewoon allemaal door naar volgend jaar.”

Van de Haar bereikte voor het volgend seizoen reeds overeenstemming met TEC om als trainer aan de slag te gaan. Hij volgt in die rol Arjan van der Laan op. Door de geschrapte competitie zal TEC normaal gesproken ook volgend seizoen in de Tweede Divisie actief zijn.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie