dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAmbitieus De Dijk haalt Tuyp en aast op Quasten en Zwarthoed

Ambitieus De Dijk haalt Tuyp en aast op Quasten en Zwarthoed

ASV De Dijk lijkt komend seizoen al een belangrijke gegadigde te worden voor de bovenste plaatsen in de Tweede Divisie. De promovendus heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Jack Tuyp, die overkomt van FC Volendam. De Volendammer is de opvolger van Dennis Kaars, die de stap naar het profvoetbal maakt en komend seizoen speelt voor FC Den Bosch.

Quasten moet weg bij Almere

De 33-jarige Tuyp tekent een éénjarig contract aan de Schellingwouderdijk en stond ook in de belangstelling van andere clubs uit de Tweede en Derde Divisie, waaronder Spakenburg. De Dijk lijkt op korte termijn echter nog meer gearriveerde namen uit het betaald voetbal binnen te halen. Al geruime tijd zingt de naam van Paul Quasten nadrukkelijk rond bij de ambitieuze club uit Amsterdam-Noord. De 32-jarige verdediger krijgt geen nieuw contract bij Almere City FC en zou dichtbij een akkoord met De Dijk zijn.

Zwarthoed slaat Groningen af

Daarnaast lijkt coach Jochem Twisker komend seizoen over twee zeer ervaren doelmannen met een profverleden te kunnen beschikken. Naast Jeroen Verhoeven, die afgelopen seizoen het doel verdedigde, is De Dijk bezig om Theo Zwarthoed (34) aan haar selectie toe te voegen. De sluitpost leek zijn carrière voort te gaan zetten bij FC Groningen, maar door die overgang is een streep heen gezet. Tegenover De Stentor stelt hij: “Ik hoop nog steeds op een mooi avontuur in de Eredivisie en als dat er niet komt, zal ik met alle plezier bij De Dijk tekenen.” Tegenover de komst van deze spelers staat het vertrek van Damien Menzo. Hij vindt dat er te weinig uitzicht op speeltijd is en daarom stapt de 23-jarige aanvaller over naar OFC.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD