Volg ons

KNVB Beker

Amateurclubs worden uit KNVB bekertoernooi gezet bij nieuw uitstel

Amateurclubs worden uit KNVB bekertoernooi gezet bij nieuw uitstel

Indien op 1 en 2 december 2020 niet de KNVB bekerduels tussen de prof- en amateurclubs gespeeld kunnen worden, dan worden de amateurclubs zonder te spelen uit de beker gezet. Dat heeft de voetbalbond laten weten in een mail aan betrokkenen.

De wedstrijden in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB beker waren in eerste instantie ingepland voor 26, 27 en 28 oktober. Die data vallen echter in de ‘gedeeltelijke lockdown’ vanuit de overheid, waarbij amateurteams niet mogen sporten. Om die reden werd besloten tot uitstel naar 1 en 2 december.

Als die wedstrijden echter geen doorgang kunnen vinden, worden de amateurclubs uitgesloten van verdere deelname aan de KNVB beker en plaatsen de profclubs zich automatisch voor de volgende ronde. Het is onduidelijk of de betrokken amateurclubs in dat scenario wel hun bekerpremie krijgen. Ook is nog niet uitgewerkt wat het scenario wordt wanneer, bijvoorbeeld bij een strengere lockdown, ook het betaald voetbal stil wordt gelegd.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over KNVB Beker