woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieAmateurclubs vanaf 2025 volledig rookvrij

Amateurclubs vanaf 2025 volledig rookvrij

Slecht nieuws voor Jack van Gelder en andere voetballiefhebbers die graag een peuk of sigaar opsteken bij het voetbal. Vanaf het seizoen 2024/2025 geldt een rookverbod bij alle amateurclubs. De maatregel geldt zowel in kantines, op de tribune als langs de velden. Dat heeft de KNVB samen met de Alliantie Nederland Rookvrij besloten.

Alle circa 3.000 amateurverenigingen volgen in 2025, als er binnen én buiten niet meer gerookt mag worden. Op dit moment zijn de kantines van deze clubs al rookvrij.

,,Momenteel is al bij 10 tot 15 procent van de amateurclubs binnen en buiten niet meer toegestaan om te roken. De actie sluit aan bij de landelijke beweging ‘De rookvrije generatie’, die als doelstelling heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. In openbare gebouwen, in de horeca en op de werkvloer geldt al langer een verbod op roken. Ook langs de lijn bij de eigen club mag de jeugd niet meer in aanraking komt met sigarettenrook. Veel amateurverenigingen hebben – vooruitlopend op 2025 – zelf al het initiatief genomen om roken geheel te verbieden op hun complex”, meldt de voetbalbond op haar website.

,,Gezien de negatieve impact van roken op de volksgezondheid, ondersteunt de KNVB het streven naar een rookvrije generatie. Sporten en bewegen is juist gezond en dat gaat nog beter in een gezonde sportomgeving. Hopelijk heeft dit ook een gunstige invloed op de algehele bewustwording en leefstijl van de miljoenen voetballers en voetballiefhebbers in Nederland. Bij KNVB evenementen, zoals interlands van Oranje, is het al jaren verboden te roken”, vervolgt de KNVB. In voetbalkantines geldt overigens al enige tijd een rookverbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD