donderdag, februari 25, 2021
Home Competities Tweede Divisie Alternatief plan voor Tweede Divisie: halve competitie gevolgd door knock-out toernooi

Alternatief plan voor Tweede Divisie: halve competitie gevolgd door knock-out toernooi

Omdat de kans steeds kleiner wordt dat Plan B van de KNVB – of te wel het volledig uitspelen van de competitie – haalbaar is, beraden clubs in de Tweede Divisie zich op een alternatief plan voor het resterende seizoen. TEC heeft daarbij donderdagavond een plan voorgesteld om een halve competitie te spelen, gevolgd door een knock-out toernooi. Dat meldt Omroep Gelderland.

Amerikaans systeem
,,Ons voorstel is dat alles clubs een halve competitie spelen, waarbij iedereen in principe weer op nul begint”, zegt TEC-trainer Hans van de Haar tegen de regionale omroep. ,,Maar dat hoeft wat mij betreft niet. Met Pasen en Pinksteren dubbele programma’s en zorgen dat we op tijd klaar zijn, anders kom je volgend seizoen weer in de problemen. Geen degradatie en na die competitie een ‘koude’ loting voor een toernooi met zestien clubs die in een knock-out vorm uitvechten wie de beste is. Daar moet ook prijzengeld opstaan, een beetje volgens het Amerikaanse systeem. Dit idee wordt breed gedragen door andere clubs. Ik hoor positieve geluiden.” Het plan is donderdagavond tijdens een videomeeting tussen de clubs met de KNVB besproken, maar het is niet bekend wat daaruit is gekomen.

FOX Sports-gelden
TEC-voorzitter Johan Verweij schetst de noodzaak van een goed plan: ,,Onze kantine zit al maanden dicht, acht weken geleden speelden we onze laatste wedstrijd en we hebben dus ook geen entreegelden. Ook vanuit FOX Sports is er nog geen besluit genomen over de uitbetaling van wedstrijden in onze divisie. We zien in het hele proces vooralsnog ook geen echte kanteling. Eerlijk gezegd vrees ik het ergste voor de competitie.” Hij gelooft niet echt in ‘Plan B’: ,,Dat is ondoenlijk, ook qua belasting voor de spelers. Je krijgt iedere week te maken met dubbele programma’s. We hebben pas vier wedstrijden gespeeld. Dat betekent dat je er dan nog 30 moet gaan spelen.”

Het is niet duidelijk of de plannen ook gelden voor de Derde Divisies en de Hoofdklassen. Dat lijkt wel aannemelijk, aangezien de clubs uit de Tweede en Derde Divisie gezamenlijk een belangenvereniging hebben.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments