Volg ons
FC Lienden Danny van den Meiracker

Tweede Divisie

“Als Lienden degradeert komen we niet meer terug in Tweede Divisie”

“Als Lienden degradeert komen we niet meer terug in Tweede Divisie”

FC Lienden versterkte de selectie in de winterstop met flink wat nieuwe gezichten en dan met name in de aanval. Noodzaak, zo laat bestuurslid Nico Wagenvoort optekenen. Bij een degradatie ziet hij het namelijk moeilijk in voor de bewoners van De Abdijhof. Daarnaast is hij wat teleurgesteld over de publieke belangstelling.

Lager niveau heeft geen zin

“We hebben in de winterstop onze selectie van aanvallende impulsen voorzien, omdat we hoe dan ook in de Tweede Divisie willen blijven. Als we degraderen dan komen we niet meer terug in deze competitie. Dat moeten we niet willen, want met FC Lienden op iets lager niveau acteren heeft geen zin. We kunnen dan beter op regionaal niveau gaan spelen”, aldus Wagenvoort in De Gelderlander.

Clubs nemen toch niet zoveel fans mee

“De Tweede Divisie is buiten de beloftenteams een erg mooie competitie. Elke wedstrijd is een finale. De spanning is groter dan in de Topklasse. Zo strijden we nog met negen teams tegen degradatie. Dat is veel. De degradatieregeling staat alleen niet in verhouding met de Eredivisie en Eerste Divisie. Jarenlang hebben we gepleit voor een competitie met zaterdag- en zondagclubs. Ik ben blij dat die er nu is. Alleen had ik meer publiek verwacht. Onze bezoekersaantallen zijn in vergelijking met de Topklasse gelijk gebleven. Dat komt omdat zaterdagclubs als GVVV en Katwijk toch niet zoveel fans meenemen.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie