maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie"Als Lienden degradeert komen we niet meer terug in Tweede Divisie"

“Als Lienden degradeert komen we niet meer terug in Tweede Divisie”

FC Lienden versterkte de selectie in de winterstop met flink wat nieuwe gezichten en dan met name in de aanval. Noodzaak, zo laat bestuurslid Nico Wagenvoort optekenen. Bij een degradatie ziet hij het namelijk moeilijk in voor de bewoners van De Abdijhof. Daarnaast is hij wat teleurgesteld over de publieke belangstelling.

Lager niveau heeft geen zin

“We hebben in de winterstop onze selectie van aanvallende impulsen voorzien, omdat we hoe dan ook in de Tweede Divisie willen blijven. Als we degraderen dan komen we niet meer terug in deze competitie. Dat moeten we niet willen, want met FC Lienden op iets lager niveau acteren heeft geen zin. We kunnen dan beter op regionaal niveau gaan spelen”, aldus Wagenvoort in De Gelderlander.

Clubs nemen toch niet zoveel fans mee

“De Tweede Divisie is buiten de beloftenteams een erg mooie competitie. Elke wedstrijd is een finale. De spanning is groter dan in de Topklasse. Zo strijden we nog met negen teams tegen degradatie. Dat is veel. De degradatieregeling staat alleen niet in verhouding met de Eredivisie en Eerste Divisie. Jarenlang hebben we gepleit voor een competitie met zaterdag- en zondagclubs. Ik ben blij dat die er nu is. Alleen had ik meer publiek verwacht. Onze bezoekersaantallen zijn in vergelijking met de Topklasse gelijk gebleven. Dat komt omdat zaterdagclubs als GVVV en Katwijk toch niet zoveel fans meenemen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD