Home Clubs HHC Hardenberg 'Als Katwijk geen kampioen wordt, moeten ze zich doodschamen'

‘Als Katwijk geen kampioen wordt, moeten ze zich doodschamen’

Ondanks het feit dat HHC Hardenberg in de absolute slotfase Katwijk nog aan het wankelen kreeg, sprak trainer Gert-Jan Karsten van een terechte nederlaag. In zijn nabeschouwing roemde de inwoner van Nunspeet vooral de brede selectie van de bezoekers. ,,Zij brengen in twee wedstrijden tegen Quick Boys en eentje tegen ons telkens vier andere mensen en ik had niet het idee dat ze er minder van werden, eerder juist sterker.”

- Advertentie -

Ook in de absolute top van het amateurvoetbal draait het om het herkennen van momenten, geeft Karsten aan. ,,Kort na rust komen we op rechts twee keer goed door na een combinatie tussen Junte en Bouws. Beide keren zijn we voor de goal te laat om af te ronden,” stelt Karsten tegenover Voetbal247.nl. Voor rust kwam zijn ploeg niet of nauwelijks in het stuk voor. ,,Een jongen als Sanchez Angulo is om gek van te worden. Elke aanname goed. Als je instapt, passeert hij je, als je blijft staan, steekt hij. En Susan/Jongman, het voetbalt allemaal zo makkelijk. Daar kregen we totaal geen vat op.” Dat de ruststand nog 0-0 was, lag derhalve vooral aan het vizier van Katwijk. ,,We hadden echt wel plannen, maar kwamen daar helemaal niet aan toe,” verklaart Karsten.

Omdat HHC na rust aanvallend wisselde (Karsten bracht, de eerder genoemde, Junte voor Metaj), kreeg de thuisploeg iets meer in de melk te brokkelen, maar twee goals kort na elkaar zorgden ervoor dat de marge in Katwijks voordeel uitviel. Niettemin liep het bij de bezoekers in de slotfase nog even dun door de broek. Dat gegeven zorgde voor een positieve conclusie bij de coach van de Hardenbergers. ,,Als de, naar mijn mening, beste ploeg van de competitie aan het einde van de wedstrijd smeekt om het laatste fluitsignaal, hebben wij het niet slecht gedaan.”

Tegenover de Stentor voegt hij er bovendien aan toe: ,,We speelden vandaag tegen de aanstaande kampioen. Als ze dat niet worden, dan moeten ze zich doodschamen.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES