maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlClubsAlphense BoysAlphense Boys krijgt zege cadeau bij Velsen, ondanks Panenka-penalty

Alphense Boys krijgt zege cadeau bij Velsen, ondanks Panenka-penalty

Vorig seizoen eindigde het duel nog in een gelijkspel en werd Velsen later koploper. Zondag was de thuisploeg wederom  de betere ploeg en leek met 2-1 te gaan winnen. Door persoonlijke fouten wonnen de gasten met 2-3 en is de koploper van toen nu nummer voorlaatst.

Het was de tweede wedstrijd op rij dat de punten – zij het onverdiend- niet naar de ploeg uit Driehuis gingen. Vorige week faalden de spitsen in de afwerking, nu waren het de verdedigers die steken lieten vallen. RKVV Velsen kampt met een verdediging die, mits iedereen fit is, barst van de routine. Mischa Plug liep echter als toeschouwer langs de lijn en turbo-back Daniël Zuiverloon stond rechtsbuiten. De technische staf gebruikte dit seizoen al drie a vier rechtsbacks en tegen Alphense Boys stond Job Alderliefste daar weer. Het talent kwam vorig seizoen over van HFC Onder-21 en daardoor kon ex-prof Zuiverloon naar de rechtsbuiten positie. Hier ontbrak namelijk talent Daan Tervoort.

Vaste formatie

Waar het team onder Martin Haar en Jan Nederburgh grotendeels in een vaste formatie kon spelen is het nu wekelijks husselen. Middenvelder Agyapong – zie foto- en Remco van Dam vormden nu het centrale duo. Van Dam gleed voor rust weg en Latif kapte heel netjes twee man uit en schoot de 0-1 achter invaller-doelman doelman Halil Süzülmüs. Hij verving Bas Schol.

 

Thuisgoal

De thuisploeg was echter de betere ploeg en in het 4-3-3-systeem ging Velsen op jacht naar de gelijkmaker én de eerste thuisgoal. Vlak voor rust kreeg de ploeg een strafschop. Normaliter schiet voorstopper Mischa Plug die a la Johan Neeskens tegen het net. Nu was het Rachad Mahi die a la Panenka doelman Daniel Furtak verschalkte, 1-1.

Zeege

Linksbuiten Marc Kloosterboer schoot vijf minuten later de 2-1 op het scorebord en de zege leek binnen handbereik. In Driehuis komt het leed dit seizoen echter in golven. Blessures, een spits die terug gaat naar FC Castricum en, de specialiteit van het huis, het weggeven van punten.

Bryan Dijkhuizen is de ideale teamspeler voor een trainer. Van huis uit rechtsback, maar hij voldoet ook uitstekend in het centrum. Maar bij vele blessures moet hij de linksbackpositie opvullen.  Sinds  Jesper Gutteling jaren geleden stopte hebben de Driehuizenaren geen linksbenige back meer gehad.

Dijkhuizen schoot vanaf twintig meter terug op zijn keeper, die op de rand van de zestien stond. Hoe hard Halil Süzülmüs ook liep, de bal kon hij niet achterhalen, 2-2.

Zaterdagtak

In de blessuretijd leidde balverlies tot de 2-2 van Ilias Latif. De koploper van vorig seizoen heeft nu alleen SDO nog onder zich. En enkele routiniers denken voorzichtig aan een overgang naar de zaterdagtak, al dan niet via een horizontale overstap.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD