Volg ons

Almere City FC

Almere City trekt Robert Maaskant aan als technisch directeur

Almere City trekt Robert Maaskant aan als technisch directeur

Robert Maaskant gaat per direct aan de slag als technisch directeur bij Almere City FC. Dat meldt Omroep Flevoland. Hij tekent een contract tot medio 2020 bij de Flevolandse club.

Trainerspensioen
Maaskant (47) was clubloos nadat hij eind vorig jaar met Go Ahead Eagles degradeerde uit de Eredivisie. Hij kondigde destijds aan aan te stoppen als trainer om zich volledig te richten op een baan als franchisenemer van een uitzendbureau voor studenten. Wel bleef hij werkzaam als analist bij FOX Sports.

Ambitie
,,Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club”, reageert Maaskant op de website van Almere City. ,,Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben. Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden ‘jong, eigenwijs en ambitieus’. Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan.”

Innovatie
Algemeen directeur John Bes is blij met Maaskant: ,,In onze rol als ‘challenger’ is anders denken en doen een voorwaarde, hetgeen prima aansluit bij de visie van Robert. Hij staat voor innovatie in het voetbal en heeft eerder laten zien geen enkele moeite te hebben om zijn ideeën uit te dragen. Daarnaast heeft Robert als trainer alles al meegemaakt, waar onze trainers hun voordeel mee kunnen doen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Robert een essentiële bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van onze jonge, eigenwijze en ambitieuze club.”

Technisch beleid
Maaskant was daarvoor werkzaam bij NAC Breda, Columbus Crew, Dinamo Minsk, FC Groningen, Texas Dutch Lions, Wisła Kraków, NAC Breda, RBC Roosendaal, Willem II en RBC Roosendaal. Almere City werkte de afgelopen jaren volgens de regionale omroep zonder technische eindverantwoordelijke, maar ,,liet zich bij haar technisch beleid adviseren door interne en externe adviseurs.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Almere City FC