donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieAlmere City knokt zich terug bij FC Emmen, FC Oss en Helmond...

Almere City knokt zich terug bij FC Emmen, FC Oss en Helmond in evenwicht

Almere City FC mag zich de morele winnaar noemen na de 2-2 remise bij FC Emmen. De streekderby tussen FC Oss en Helmond Sport eindigde onbeslist: 0-0.

FC Emmen – Almere City FC 2-2
Weinig Almeerders gaven na zeventig minuten nog wat voor de kansen van hun ploeg. FC Emmen was na ruim een half uur via Cas Peters aan de leiding gekomen, waar City eerder enkele mogelijkheden had gekregen. Toen Bijl vlak na rust de 2-0 maakte, leek de zege in de tas voor de ploeg van coach Dick Lukkien. Twintig minuten voor tijd, na enkele aanvallende wissels, richtte de ploeg van Jack de Gier zich echter in kort tijdbestek op. Via Damon Mirani kwam het terug tot 2-1, waarna Silvester van de Water er kort daarop 2-2 van maakte. In de slotfase maakte City nog jacht op de zege, maar dat bleek te veel van het goede.

FC Oss – Helmond Sport 0-0
FC Oss was er veel aan gelegen een goed resultaat te halen in de derby, aangezien de ploeg van Klaas Wels bij een nederlaag 40 kilometer zou moeten lopen en bij een zege een feest kreeg aangeboden van de hoofdsponsor. De thuisploeg werd daarbij geholpen door een vroege veelbesproken rode kaart voor Maiky Fecunda. Oss wist echter weinig met het nummerieke overwicht te doen. Sterker nog, Helmond Sport kreeg behoorlijke kansen om de volle winst te pakken. De ploeg van Roy Hendriksen claimde nog een treffer uit een kopbal van Arne Naudts, die over de lijn zou zijn geweest. Het duel eindigde echter doelpuntloos.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD