zaterdag, maart 6, 2021
Home Clubs Almere City FC Almere City FC haalt spits van Ajax met reusachtige fanschare

Almere City FC haalt spits van Ajax met reusachtige fanschare

Almere City FC heeft haar gewenste aanvallende versterking te pakken. De Almeerders hebben overeenstemming bereikt met Ezra Walian over een tweejarig contract. De 19-jarige spits komt over van Ajax en heeft een reusachtige persoonlijke fanschare.

- Advertentie -

Indonesië
Walian, zoon van een Nederlandse moeder en Indonesische vader, koos er namelijk eerder dit jaar voor om voor de nationale ploeg van Indonesië uit te komen. Het bezorgde hem de status van superster in het Aziatische land. Walian heeft zodoende inmiddels al zo’n 200.000 volgers op Instagram.

Jeugdopleiding

Momenteel verblijft de talentvolle spits nog in Maleisië, waar hij met Indonesië deelneemt aan de Southeast Asia Games. Hij keert op 31 augustus terug in Nederland en zal zich daarna bij de selectie van Almere City FC voegen. Wailan doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van AZ om later de overstap te maken naar Ajax. De aanvaller speelde afgelopen seizoen 22 wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Heldenstatus
,,Met Ezra halen we een veelbelovende spits binnen. Door zijn heldenstatus in Azië had hij meerdere opties, maar het tekent de ambities van Ezra dat hij kiest voor Almere City FC als podium om zich verder te ontwikkelen”, stelt algemeen directeur John Bes op de clubsite.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES