woensdag, 24 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCAlmere City FC benoemt Michele Santori als nieuwe trainer

Almere City FC benoemt Michele Santori als nieuwe trainer

Almere City FC heeft Michele Santoni benoemd tot nieuwe hoofdtrainer. De Almeerders strikten bovendien Ole Tobiasen als assistent. Hij komt over van Sparta.

De 38-jarige Italiaanse Amsterdammer volgt Jack de Gier op en tekent voor twee seizoenen. Afgelopen seizoen was Santoni assistent-trainer bij het Italiaanse Cagliari, uitkomend in de Serie A. Hij werkte tevens eerder voor AS Livorno, AC Cesena en Lazio Roma. Bij Inter was hij assistent van Frank de Boer en in het verleden werkte hij ook als video-analist bij Ajax.

,,Ik heb altijd in dienst gestaan van andere trainers, in combinatie met werkzaamheden bij het eerste elftal. Het idee om op eigen benen te staan bij een club uit de Eerste Divisie, sprak mij enorm aan. Met Ivar van Dinteren en Ole Tobiasen heb ik twee oud-profs in mijn team, die op dezelfde manier naar voetbal kijken”, stelt hij op de clubsite.

Technisch directeur Robert Maaskant: ,,Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer. Dat Almere City FC hem die kans gunt, past compleet bij het innovatieve en eigenwijze karakter van deze club.” De Almeerders hadden aanvankelijk ook Jurgen Streppel op het oog, maar kwamen met hem niet tot een akkoord.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD