Volg ons

Eerste Divisie

Almere City en Roda JC tevreden met doelpuntloos gelijkspel

Almere City en Roda JC tevreden met doelpuntloos gelijkspel

Sinds het begin van de play offs wordt er met scherp geschoten. In vrijwel alle wedstrijden vallen de goals als rijpe appelen. Maar zoals elke regel een uitzondering nodig heeft om de regel te bevestigen, heeft elke doelpuntrijke play offs-serie een doelpuntloos gelijkspel nodig. Almere City en Roda JC zijn de uitzondering die de regel bevestigen.

Ondanks het doelpuntloze gelijkspel was het duel donderdagavond in het Yanmar Stadion verre van saai. Beide teams wisten een helft lang te domineren, maar beide teams konden geen klinkende munt slaan uit dat overwicht. Nadat de Limburgers in de openingsfase het eerste gevaar voor doelman Chiel Kramer wisten te stichten, was het overwicht in de eerste helft voor Almere City. Nadat Calvin Mac-Intosh en Jerge Hoefdraad voor de plaagstootjes hadden gezorgd, was Javier Vet het dichtst bij de openingstreffer voor de thuisploeg. Hij raakte de lat boven Hidde Jurjus. Kort voor rust raakte Simon Gustafson aan de andere kant het aluminium.

Een kwartiertje na rust kwam de Feyenoord-huurling een teentje te kort, na een goede voorzet van Mika Rosheuvel. Diezelfde Rosheuvel raakte nog het zijnet. Ook Dani Schahin (net over) en Jannes Vansteenkiste (lat) waren na rust dichtbij namens de ploeg uit Kerkrade. Vlak voor tijd wist Kramer met een prima reflex zijn doel schoon te houden. De kopbal kwam van het hoofd van Ognjen Gnjatic. Het slotakkoord kwam van Almere City, Calvin Mac-intosh trok de stand in het raken van het aluminium vlak voor tijd gelijk. Daarmee hield die statistiek gelijke tred met de belangrijkste statistiek van de wedstrijd. Ook die was en bleef 0-0.

Almere City zal perspectieven zien tijdens de return in Kerkrade. Voor Roda JC schuilt het gevaar vooral in het feit dat het gelijkspel zonder doelpunten was. Mocht Almere City wel tot scoren komen in de return, moeten de Limburgers winnen om ook komend seizoen in de Eredivisie te mogen voetballen.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie