Volg ons

Eerste Divisie

Almere City-doelman Etemadi: ‘Het blijft bijzonder wat we tot nu toe gepresteerd hebben’

Almere City-doelman Etemadi: ‘Het blijft bijzonder wat we tot nu toe gepresteerd hebben’

Agil Etemadi wist zich vrijdagavond met Almere City te verzekeren van een plaats in de play-offs met als inzet een ticket voor de Eredivisie. De doelverdediger is van mening dat zijn ploeg zeker kansen heeft in het komende toetje van de Eerste Divisie, maar wenste te benadrukken dat de prestaties dit seizoen geleverd werden door het team al zeer bijzonder waren gezien de vierde plaats op de ranglijst.

Voelt als thuis
In de voorgaande transferperiode maakte Etemadi de overstap van De Graafschap naar zijn huidige werkgever. In de zeventien wedstrijden die hij speelde voor Almere City wist hij maar liefst acht keer het doel schoon te houden. Recent werd hij tevens genomineerd voor de titel van beste keeper in de vierde periode door de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. De doelman heeft dan ook geen spijt van zijn overstap. ,,Almere City voelt voor mij echt als een thuis. Ik heb er een basisplaats en speelde sinds mijn terugkeer iedere wedstrijd. Verder wonen mijn ouders in Almere en heb ik ook nog een eigen bedrijf naast het voetballen waar ik veel voldoening uit haal”, aldus Etemadi tegenover Voetbal247. 

Een echt team
De doelman, die vrijdag voor de derde keer al een periodetitel wist te pakken met Almere City, heeft wel een verklaring voor het succes van Almere City dit seizoen. ,,Het team is een goede mix van jonge spelers met daarbij ook ervaren krachten. Het mooie van deze groep is dat de jonge talenten echt willen luisteren naar de oudere spelers. We zijn ook een echt team, Tim Receveur bijvoorbeeld is herstellende van een operatie, maar is wel steeds bij de club te vinden om de anderen te steunen. ”

Promotie
De vraag is of Almere City daadwerkelijk een kans maakt tijdens de play-offs en of de club er klaar voor zou zijn indien het weet te promoveren naar de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal. ,,Iedereen weet dat er in de play-offs de gekste dingen kunnen gebeuren. Wij spelen nu nog minimaal vijf wedstrijden dit seizoen en waarom zouden wij niet in staat zijn om te promoveren? Ik denk dat Almere City er klaar voor zou zijn mochten wij promoveren naar de Eredivisie. De club is financieel gezond en er zijn goede sponsoren. Het blijft natuurlijk wel bijzonder wat we tot nu toe gepresteerd hebben, we staan op de vierde plaats en dat is iets wat niet iedereen verwacht had denk ik”, besluit Etemadi zijn verhaal.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie