dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlClubsACVAlle ogen gericht op Hoek-Sparta Nijkerk

Alle ogen gericht op Hoek-Sparta Nijkerk

Ook voor morgen een compleet wedstrijdprogramma in de 3e Divisie Zaterdag, waarbij alle aandacht gericht is op het duel tussen Hoek en Sparta Nijkerk en dan in het bijzonder op de formatie van de Belgische oefenmeester van Hoek Lorenzo Staelens. Al zeven wedstrijden ongeslagen en met zijn Hoek inmiddels opgeklommen naar de 4e plaats op 8 punten achterstand van koploper Sparta Nijkerk.

* Hoek-Sparta Nijkerk
In Zeeuws Vlaanderen morgen wederom een kraker van de bovenste plank. Nu komt koploper Sparta Nijkerk op bezoek. FC Lisse ondervond de kracht van Hoek afgelopen zaterdag en moest de reis naar Hoek bekopen met een nederlaag. Benieuwd of Hoek nog zo’n huzarenstukje in petto heeft hetgeen een stunt zou zijn. Maar dat niet alleen. Het zou hen ook ook op slechts 5 punten van de koploper brengen, waardoor in het restant van de kompetitie werkelijk nog van alles mogelijk kan zijn. Zover is het echter nog niet. Sparta Nijkerk zal terdege op hun tellen moeten passen en gegarandeerd bijvoorbaat voor een puntenverdeling willen tekenen. Lorenzo Staelens wil de volle winst; niets meer en ook niets minder!

* Stedoco-VVOG
Stedoco haalde fors uit in Veenendaal tegen DOVO. Jammer dat men zo wisselvallig speelt dit seizoen anders had men beduidend hoger gestaan op de ranglijst. Winst op VVOG levert hen gegarandeerd een aantal plaatsen winst op in de stand. De mannen van Frans Adelaar zullen zich deze kans niet af laten nemen en gaan zich niet laten verrassen.

* Staphorst-AJAX
Na de puntenverdeling tegen Harkemase Boys liggen er tegen AJAX opnieuw kansen voor de ploeg van Paul Weerman. Het puntenverschil tussen de beide teams is minimaal. Staphorst 26, Ajax 24. De Amsterdammers zijn buiten de hoofdstad niet op hun best.
Daarbij gevoegd het thuisvoordeel van Staphorst en de beste kansen zijn voor de thuisclub.

* VVSB-Excelsior’31
Deze wedstrijd is uitgesteld in verband met Coronabesmettingen in de selectie van VVSB. De KNVB zal later een nieuwe datum vaststellen.

* DVS’33-Goes
Goes leek zich veilig te gaan spelen, maar de laatste twee wedstrijden is het weer totaal mis. Goed mis zelfs, tweemaal een 3-0 verlies. Thuis tegen VVSB en afgelopen zaterdag bij en tegen Ajax. Of daar in Ermelo verandering in gaat komen? We betwijfelen het eerlijk gezegd al is het natuurlijk wel een gegeven dat DVS’33 ook niet bepaald geweldig presteert de laatste maanden. Zouden de Zeeuwen tevreden zijn met een puntje?

* Barendrecht-Harkemase Boys
De meeste punten pakt Barendrecht niet in eigen vertrouwde omgeving maar buiten Barendrecht. Minimaal verschil maar toch. Harkemase Boys is samen met Barendrecht de “kampioen der gelijke spelen” in deze 3e Divisie. Beide eindigden zeven wedstrijden in een puntenverdeling. Gaat dit de achtste worden?

* DOVO-FC Lisse
Na de nederlaag bij Hoek zint FC Lisse op revanche. Het verloor niet alleen de koppositie maar ook de 1e plaats in de strijd om de 2e periodetitel. DOVO maakt een goede kans om het slachtoffer te gaan worden van de overwinningsdrift van Lisse. Tegen Stedoco werd het een forse 4-0 nederlaag. FC Lisse heeft meer kwaliteit in huis en gaat zich niet voor de 2e achtereenvolgende keer laten verrassen. Drie punten mee naar de Bollenstreek.

* Ter Leede-ODIN’59
Op papier ontlopen deze ploegen elkaar niet veel. Er staan voor beide ook grote belangen op het spel want ze doen nog volop mee in de strijd om de 2e periodetitel, waarin Odin’59 op plaats 2 staat en Ter Leede op plaats 3. De verliezer kan de periodetitel vergeten. We schatten Ter Leede iets hoger in om met de winst aan de haal te gaan.

Stand 2e periode 3e Divisie Zaterdag
6-16  Sparta Nijkerk
7-16  ODIN’59
7-15  FC Lisse
7-13  Hoek
7-12  Ter Leede

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD