Volg ons
Ali Akla IJsselmeervogels Philip den Hartog Quick Boys

Derde Divisie Zaterdag

Ali Akla legt lat hoog: “Kampioenschap het doel”

Ali Akla legt lat hoog: “Kampioenschap het doel”

IJsselmeervogels hoopt zaterdag tegen FC Lisse de koppositie over te nemen. Vleugelspits Ali Akla is tegenover TweedeDivisie.org vol vertrouwen: “Iedereen die ons kent weet dat een club als IJsselmeervogels altijd het kampioenschap als doel heeft.”

Winterse transferperiode een rol?

De aanvaller verlengde onlangs zijn contract: “Ik heb een paar goede gesprekken gevoerd en het erg naar mijn zin bij IJsselmeervogels. Vandaar dat ik dus ook niet lang hoefde na te denken om te verlengen. Misschien wat vroeg, maar je ziet dat veel clubs al vroeg in het seizoen bezig zijn met hun toekomstige selectie. Wellicht speelt daarin de nieuwe winterse transferperiode ook een rol en maakt men daardoor nog sneller vaart.”

Overgeschakeld naar 4-4-2

De Rooien zijn bezig aan een uitstekende reeks: “In het begin van het seizoen wilde het nog niet zo vlotten. Een gelijkspel en een nederlaag deden ons vertrouwen geen goed. Maar we zijn overgeschakeld van 4-3-3 naar 4-4-2, met Sherwin Grot en mij als spitsen en dat loopt goed. Sowieso worden we met de week beter, doordat er steeds meer vastigheden groeien omdat we vrijwel constant met dezelfde elf spelen.”

Koppositie overnemen

Zaterdag wacht een goede test voor IJsselmeervogels: “We wisten dat FC Lisse nu een wat lastiger programma heeft, waar ze vorige week al punten verspeelden. Het is aan ons om de druk op te voeren en zaterdag al de koppositie over te nemen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag