maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagAli Akla debuteert in voorselectie van Irak

Ali Akla debuteert in voorselectie van Irak

Ali Akla is opgenomen in de voorselectie van het nationale elftal van Irak. Dat meldt zijn club IJsselmeervogels op de website. Het is voor het eerst dat Akla een serieuze kans maakt om daadwerkelijk voor het A-elftal van Irak opgeroepen te worden.

Interlands met Irak

Irak speelt eind maart twee wedstrijden in het kader van de WK kwalificatie. In Iran speelt Irak op 23 maart tegen Australië en op 28 maart treedt Irak aan tegen Saoedi-Arabië, waar trainer Bert van Marwijk momenteel bondscoach is. De kans dat Irak zich overigens weet te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Rusland van 2018 is nihil. Irak staat halverwege de poulefase voorlaatste, met slechts drie punten. Saoedi-Arabië staat bovenaan.

Interlanddebuut

Mocht bondscoach Radhi Shenaishil Akla daadwerkelijk oproepen voor deze interlands, dan kan de aanvaller van IJsselmeervogels dus zijn interlanddebuut maken. Akla moet dan wel eerst opgenomen worden in de definitieve selectie van Irak. Hij mist in dat geval de wedstrijd tegen VVOG op 25 maart. Overigens werkte Akla al wel eens een trainingsstage af bij het Olympisch elftal van Irak.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD