Volg ons
Quentin Albertus

Tweede Divisie

Albertus wil via Excelsior M terug naar betaald voetbal

Albertus wil via Excelsior M terug naar betaald voetbal

Quentin Albertus heeft in Excelsior Maassluis na een jaar clubloos te zijn geweest weer een club gevonden. De verdediger annex middenvelder hoopte op een club uit het betaald voetbal, maar koos uiteindelijk voor Excelsior M, in de hoop zich alsnog in de kijker te spelen bij profclubs.

Verleden in het betaald voetbal

Albertus heeft al een kans gehad om het te schoppen tot profvoetballer. Na een aantal jaar bij Spartaan’20 maakte hij de overstap naar Sparta Rotterdam en hier wist hij ook het eerste elftal te bereiken. Hij speelde een paar wedstrijden voor de Rotterdammers. “In het begin ging het heel lekker. Ik mocht met het eerste elftal mee op trainingskamp, maakte mijn debuut en kreeg een contract”, blikte Albertus terug in AD/Rotterdam.

Desondanks redde Albertus het uiteindelijk niet en was hij vooral toeschouwer bij wedstrijden van Sparta. “Ik stond stil in mijn ontwikkeling. Hoe dat kwam? Ik heb niet heel veel kansen gekregen, maar ik moet ook naar mezelf kijken. Ik heb er ook niet alles uitgehaald.” Het resulteerde er in dat Albertus vertrok bij de Kasteelheren. Hij hoopte op een nieuwe club in het betaald voetbal, maar die kwam er niet en zo bleef Albertus een jaar lang clubloos.

Plezier terugkrijgen

Ook nu hoopte Albertus weer op een profclub, maar inmiddels besefte de 21-jarige voetballer dat hij zich eerst weer moet laten gelden. “Ik gokte op een kans bij een bvo, ja. Ik zat te wachten op een profclub, maar die kans kwam er niet. Dan moet je ook kunnen accepteren dat je een stapje terug moet doen.” Zodoende kwam Albertus bij Excelsior Maassluis terecht, waarmee hij komend seizoen uitkomt in de Tweede Divisie.

In die Tweede Divisie hoopt Albertus zich alsnog in de kijker te spelen, al is dat ook niet het belangrijkste. “Het belangrijkste voor mij is dat ik het plezier weer terugkrijg in het voetbal. Het is prettig om een club dicht bij huis te hebben. Ik kreeg ook een aantal aanbiedingen van clubs uit Slowakije, maar naar het buitenland kan ik altijd nog. Ik wil graag nog een poging wagen in Nederland, want ik wil nog terugkeren bij een bvo.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie