donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieAlberto (NEC) en Martina (MVV) kunnen debuut maken voor Curaçao

Alberto (NEC) en Martina (MVV) kunnen debuut maken voor Curaçao

Suently Alberto en Shermaine Martina zijn opgeroepen voor Curaçao. De Jupiler League-verdedigers kwamen nog niet eerder uit voor het nationale elftal van het eiland in de Caraïbische Zee.

NEC en MVV

Alberto (21) maakte afgelopen zomer de overstap van (Jong) PSV naar het uit de Eredivisie gedegradeerde NEC. De verdediger is geboren in Rotterdam, maar zijn roots liggen op Curaçao. Ook Martina is geboren in Nederland. Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij MVV. Zijn tweelingbroer Shermar Martina speelt ook bij de Maastrichtse club, maar hij is niet geselecteerd. Als Alberto en Martina ingaan op de uitnodiging van bondscoach Remko Bicentini missen ze mogelijk wedstrijden van hun clubs: het oefenduel tegen Qatar is op 10 oktober en NEC en MVV moeten 6 en 13 oktober competitiewedstrijden spelen.

IJsselmeervogels

Bondscoach Bicentini heeft ook twee spelers uit de Tweede Divisie opgeroepen: Gillian Justiana en Shanon Carmelia van IJsselmeervogels. Zij zijn al vaker in actie gekomen voor Curaçao. Justiana en Carmelia zaten eerder dit jaar in de selectie die de Caribbean Cup won. Het IJsselmeervogels-duo mist door de oefeninterland waarschijnlijk de Tweede Divisie-confrontaties tegen VVSB en De Treffers.

Geen uitnodiging

Quentin Jakoba en Juriën Gaari van Kozakken Boys zitten niet bij de selectie, net als Kemy Agustien van TEC en Doriano Kortstam van FC Eindhoven. Het viertal zat nog wel bij de selectie die in juli meedeed aan de CONCACAF Gold Cup.

Prominente spelers

Ook Eloy Room zit weer bij de selectie. Hij keepte dit seizoen drie duels bij Jong PSV. Andere bekende namen zijn Cuco Martina (Everton), Leandro Bacuna (Reading) en Charlison Benschop (Hannover 96).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD