maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagAkla: "International van Irak is mooie kans"

Akla: “International van Irak is mooie kans”

IJsselmeervogels wacht mogelijk een onvoorziene tegenslag in de strijd om het kampioenschap. Wanneer Ali Akla namens Irak wordt geselecteerd voor WK kwalificatiewedstrijden, missen de Rooien één van hun belangrijkste krachten in de cruciale fase van de competitie.

Spreek beter Nederlands dan Irakees

Akla is opgenomen in de voorselectie van Irak: “Het zou uiteraard leuk zijn om international te worden, maar ik voel me minimaal net zozeer Nederlander als Irakees. Ik spreek ook beter Nederlands dan Irakees en ook de cultuur hier past beter bij me. Alleen anderzijds is dit een mooie kans om international te zijn, want de kans dat dat bij het Nederlands Elftal zal gebeuren is natuurlijk vrijwel uitgesloten.”

Conditie moet nog beter

De balvaste spits keerde zaterdag bij IJsselmeervogels terug in het elftal, maar de dit seizoen vaak zo belangrijke aanvaller kon zijn stempel niet drukken. “Ik ben fit, maar mijn conditie kan nog beter. Ik wil zo snel mogelijk weer mijn oude niveau halen”, stelt hij. Hij wil daarbij niet te lang stilstaan bij de onnodige nederlaag tegen Rijnsburgse Boys: “We moeten die wedstrijd van ons af zetten, want volgende week wacht weer een belangrijke wedstrijd. Daarnaast krijgen we Lisse en Scheveningen nog bij ons thuis, dus we moeten niet te lang bij de pakken neer zitten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD