dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxAjax-middenvelder staakt gesprekken over nieuw contract

Ajax-middenvelder staakt gesprekken over nieuw contract

Ryan Gravenberch lijkt Ajax komende zomer te gaan verlaten. De middenvelder heeft de gesprekken met de Amsterdamse club stopgezet, dat meldt de NOS. Daardoor lijkt de weg compleet vrij voor Bayern München. De Duitse topclub is geïnteresseerd in de 19-jarige. 

De spelmaker van Ajax ligt nog tot medio 2023 vast in de hoofdstad en komende zomer kan Ajax nog geld verdienen aan Gravenberch. “De contractonderhandelingen zijn inmiddels stopgezet”, geeft de jongeling zelf toe voor de camera van de NOS. “Ik heb nu gewoon nog één jaar een contract en dat is het klaar. We zullen het wel zien.”

Vervolgens laat Gravenberch ook weinig los over de interesse van Bayern München. “Mijn vader en zaakwaarnemer zijn er volop mee bezig. Natuurlijk weet ik ervan, je kan het overal lezen, maar er is interesse van Bayern. Maar volgens mij ook van meerdere clubgs. Ik weet niet of ik écht 25 miljoen euro waard ben, maar trots ben ik er wel op. Het is een hoop geld.”

Vormdip
De NOS en Ryan Gravenberch spraken elkaar bij Jong Oranje. De Ajacied is door bondscoach Louis van Gaal niet opgeroepen voor het grote Oranje en dat is best even wennen geeft hij toe. “Dat ik nu weer hier moet zijn is natuurlijk wel even switchen, een knop omzetten. Je had liever bij het grote Oranje gezeten. Ik het begin had ik daar wel moeite mee, maar nu heb ik die knop omgezet.” Van Gaal heeft Gravenberch terug laten zetten naar Jong Oranje omdat hij “een heel slechte periode” had doorgemaakt.

Die vormdip ziet Gravenberch overigens zelf niet echt terug en de middenvelder brengt dan ook graag de nuance aan in dat verhaal.  “Een mindere fase, zo wil ik wil het niet zo zien. Voor de winterstop heb ik niet zulke hele goeie wedstrijden gespeeld, maar na de winter is het eigenlijk alleen maar omhoog gegaan.”

Gravenberch speelde tot op heden 26 duels voor Ajax in de Eredivisie en kwam tot slechts twee doelpunten en gaf hij vijf assists. In totaal pakte de 19-jarige al twee keer de landstitel met Ajax.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]