zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxAjax legt supertalent Bounida vast

Ajax legt supertalent Bounida vast

Ajax heeft het voormalige wonderkind Rayane Bounida van Anderlecht overgenomen. Vlak nadat hij 16 jaar is geworden tekende hij zijn eerste profcontract, in Amsterdam. De kampioen heeft wat dat betreft Europese topclubs als Paris Saint Germain en Manchester City buitenspel gezet. Het megatalent heeft definitief voor Amsterdam gekozen.

De jonge voetballer, die ook bekend staat als voetbaltovenaar is afkomstig uit Vilvoorde. Op twaalfjarige leeftijd was hij al een superster bij de jeugdopleiding van Anderlecht. Filmpjes van het enorme talent gingen al snel viraal en de interesse was gewekt bij de topclubs.

Vorig jaar werd de speler al op Sportpark de Toekomst rondgeleid. Zijn omgeving vond de overgang echter toen nog te vroeg. Nu is dat wel gelukt en het kost Ajax bijna niets omdat Bounida nog geen contract had. Dit heeft te maken met de salariseisen die men in Brussel te hoog vond.

Excellente kwaliteiten

Er werd in de Belgische media gesproken over 7 ton per jaar, alhoewel dit niet kan worden gestaafd. De speler beschikt dan ook over excellente kwaliteiten. Zo is hij perfect tweebenig, staat altijd vrij en draait hij gemakkelijk weg. Alles wat hij doet heeft diepgang en is efficiënt. Toch kent ook deze perfecte voetballer nadelen. Zo meet hij maar 1.62 m en weegt hij 48 kilo.

Er moet dus met veel geduld gaan worden gewerkt om het jonge talent te brengen. Eerder waren de Amsterdammers al succesvol met het fysiek sterker maken van Abdelhak Nouri en Naci Ünüvar. Bounida is toevallig ook nog eens een groot bewonderaar van Nouri.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]