dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsCapelleAjax amateurs naar Derde Divisie, Capelle degradeert

Ajax amateurs naar Derde Divisie, Capelle degradeert

De laatste strohalm voor een plekje in de Derde Divisie is een prooi geworden voor de amateurs van Ajax. In een wedstrijd die kon worden omschreven als de ‘lucky losers finale’ trokken de Amsterdammers uiteindelijk aan het langste eind. Stanley Akoy was met twee goals de gevierde man.

Akoy goudhaantje
De wedstrijd op het terrein van Alphense Boys begon een kwartier later, maar het duurde daarna nog langer voordat het duel daadwerkelijk ontbrandde. Het eerste gevaar wat er te noteren viel, was echter wel direct raak. Halverwege de eerste helft schoot Akoy de Amsterdammers op een 0-1 voorsprong. Na een kort genomen corner vond hij de verre hoek achter doelman Bradly van der Meer. Kort voor rust wisten de amateurs van Ajax de score zelfs te verdubbelen. Weer was Akoy de maker. Nog voor de ploegen de kleedkamers op konden zoeken voor de rust, stond de aansluitingstreffer ook al op het bord. In de blessuretijd van het eerste bedrijf wist Angelmo Vyent uit het niets de 1-2 te maken, waardoor er nog een spannende tweede helft in het verschiet lag.

Gemiste strafschop
Een dik kwartier na rust kreeg Capelle de mogelijkheid om de stand weer helemaal gelijk te trekken, via een strafschop. De naar Spakenburg vertrekkende Olaf van der Sande wist de penalty echter niet te benutten. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef het spannend in Alphen, maar Capelle betaalde uiteindelijk een hoge prijs voor de misser van de spits. De amateurs van Ajax bleek de meest gelukkige van de losers en voor Capelle valt op het laatst dan toch het doek. De Amsterdammers nemen de plek in van Jong FC Twente, dat uit de voetbalpiramide vertrekt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD