dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCAhannach: 'Brighton heeft een plan met mij uitgestippeld'

Ahannach: ‘Brighton heeft een plan met mij uitgestippeld’

Niet de overstap van Tom Boere van FC Oss naar FC Twente maar de droomtransfer van Soufyan Ahannach van Almere City FC naar Brighton is het hoogtepunt van het zomerse transferwindow in de Jupiler League. De aanvaller uit het Amsterdamse Bos en Lommer wees onder meer Ajax af voor een stap naar de Engelse Premier League.

Stapje hoger
Marcel Keizer belde Ahannach enkele maanden geleden toen hij nog coach was van Jong Ajax. De uitblinker van Almere City FC bedankte vriendelijk, vertelt diens broer Alami in Het Parool: ,,Op dat moment waren er al clubs geïnteresseerd die een stapje hoger waren dan het tweede van Ajax”, zegt broer Alami tegen Het Parool.

Uitgestippeld plan
De hoofdrolspeler zelf is zeer gelukkig met zijn keuze voor Brighton, vertelt hij in het AD: ,,Een geweldige stap. Van de Jupiler League naar de grootste competitie ter wereld. Ik heb er enorm veel zin in. De club heeft een plan met mij uitgestippeld, ik ga alles op alles zetten om hier te slagen.”

Zegt iets over Almere City
Ahannach heeft bovendien woorden van dankbaarheid voor zijn oude club Almere City FC: ,,Eerst maakte Vincent Janssen een grote stap, via AZ naar Engeland. Nu krijg ik de kans. Het zegt ook iets over Almere City, toch?” Chris Hughton, de manager van Brighton, is blij met de behendige buitenspeler: ,,Soufyan is heel talentvol. Hij heeft het goed gedaan in Nederland. Ik ga kijken waartoe hij in staat is hier in Engeland.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD