donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieAfspraak Derde Divisieclubs met KNVB: Meerdere evaluatiemomenten

Afspraak Derde Divisieclubs met KNVB: Meerdere evaluatiemomenten

Nog altijd blijft schimmig wat de afspraken zijn tussen de protesterende clubs uit de Derde Divisie en de KNVB. Tegenover RTV Drenthe licht ACV-voorzitter Marco de Rijke wel een tipje van de sluier op: er vinden komend seizoen enkele ‘evaluatiegesprekken’ plaats tussen clubs en de voetbalbond.

Overleg

Wekenlang vond er overleg plaats tussen de KNVB en dertien ontevreden clubs uit de Derde Divisie, met name nadat in de zaterdagdivisie vijf beloftenteams zouden worden ingedeeld. Pas een week nadat het speelschema reeds was gepresenteerd vond er alsnog een wijziging plaats: Jong Vitesse verhuisde naar zondag en Magreb ’90 is komend seizoen tijdelijk een zaterdagvereniging.

Protest
Daarmee werd het leed iets verzacht, beaamt ACV-preses De Rijke: ,,Het is nog niet zoals we het hadden gewild, daarom het protest”, stelt hij, verwijzend naar het statement van de clubs om ‘onder protest’ akkoord te gaan met de competitieindeling. ,,Daarnaast willen we in de toekomst in gesprek over de voetbalpiramide om te zien of hetgeen wat in 2014 is gestart wel werkt.”

Level playing field
Komend seizoen zullen er dan ook een aantal evaluatiemomenten met de KNVB gepland worden: ,,Om te kijken hoe dat ‘level playing field’ nu werkt. We gaan van een mooie competitie uit.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD