dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysAflopend contract voor Rijsdijk bij Kozakken Boys: 'Op deze wijze afsluiten wil...

Aflopend contract voor Rijsdijk bij Kozakken Boys: ‘Op deze wijze afsluiten wil ik ook niet’

Jeffrey Rijsdijk weet nog niet of hij komend seizoen weer het shirt van Kozakken Boys zal dragen of dat hij deze in zal ruilen voor die van een andere vereniging. De middenvelder, met een ruime ervaring in het betaalde voetbal, is in bezit van een aflopend contract in Werkendam en hoopt ook komend seizoen actief te kunnen zijn in de Tweede Divisie.

Rijsdijk (33) maakte in 2018 de overstap van Almere City FC naar de Tweede Divisie om te gaan spelen in Werkendam. Eerder was hij actief voor onder andere Sparta Rotterdam, FC Groningen, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles. Stoppen is geen optie voor de middenvelder. ,,Mijn contract loopt af bij Kozakken Boys. De trainer heeft aangegeven dat hij graag met mij verder wil, maar door corona is alles nu natuurlijk wat onzeker. Ik vind het voetbal op dit niveau te leuk om daar nu mee te stoppen. Blijven spelen op het hoogste amateurniveau heeft mijn voorkeur, maar een club uit de Derde Divisie, hoofdklasse en een club met ambities uit de eerste klasse wil ik niet bij voorbaat uitsluiten. Ik ben nog heel erg fit en ik denk dat ik nog redelijk makkelijk mee kan in de Tweede Divisie, als het mij te moeilijk zou zijn had ik dat ook direct aangegeven. Ik wil minimaal nog een jaar voetballen en als het meezit nog langer”, aldus Rijsdijk tegenover Voetbal247.

,,Dit net gestopte seizoen kun je eigenlijk geen seizoen noemen, deze was voorbij voordat we echt gestart waren”

De middenvelder kijkt met een goed gevoel terug naar zijn jaren bij Kozakken Boys waar hij ook mindere tijden kende. ,,Ik heb het hier zeker naar mijn zin en dan zeker het eerste jaar dat ik hier speelde. Toen was ik zeker van een basisplaats en hadden we een leuke groep. Het begin van het seizoen daarna kwam ik heel weinig aan spelen toe, de voorbereiding ging goed maar daarna koos de trainer voor andere spelers. In december 2019 heb ik toch mijn contract kunnen verlengen omdat de trainer toen aangaf dat hij vertrouwen in mij had en daarna kreeg ik ook speeltijd. Toen kwam corona en werd de competitie voor de eerste keer stil gelegd. Dit net definitief gestopte seizoen kun je eigenlijk geen seizoen noemen, deze was voorbij voordat we echt gestart waren. Vijf wedstrijden is natuurlijk niks. Ik had ook nu een goede voorbereiding achter de rug  en speelde de eerste drie duels, daarna raakte ik geblesseerd. Dus ik kreeg weer de kans niet om mijzelf te laten zien. Ik ben nu 33 en op deze wijze afsluiten in de Tweede Divisie wil ik ook niet.”

Door het coronavirus voelde het niet als drie seizoenen Kozakken Boys. ,,Je bent eigenlijk anderhalf jaar gestopt met voetballen. Alsof je echt een tijd gestopt bent met voetballen en daarna weer opnieuw begint. Het zal heel raar zijn als je straks weer gewoon competitiewedstrijden speelt met publiek.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD