Volg ons

Tweede Divisie

AFC zet reuzenstap naar handhaving na knappe zege op Barendrecht

AFC zet reuzenstap naar handhaving na knappe zege op Barendrecht

AFC lijkt haar overlevingstocht in de Tweede Divisie succesvol te volbrengen. Waar de Amsterdammers in de winterstop nog haast kansloos onderaan bungelden, zette de ploeg van coach André Wetzel met een knappe 3-1 zege op Barendrecht een grote stap naar handhaving.

41 punten
Niet alleen loopt AFC deze speelronde uit op de concurrentie onderin, het weet ook dat het volgende week op bezoek mag bij Achilles ’29 en dat lijkt haast een garantie voor nogmaals drie punten. Daarmee zouden de Reds op 41 punten komen, wat mogelijkerwijs voldoende kan blijken voor directe handhaving.

Jongman als maarschalk
Toch zag het er aanvankelijk niet goed uit voor AFC. Barendrecht dicteerde het eerste kwartier het spel, met een sleutelrol voor aanvoerder Joey Jongman. De ‘maarschalk van Barendrecht’ zorgde bovendien na tien minuten voor de 0-1. Pas na een kleine twintig minuten vond AFC een antwoord op de slimme en uitgedokterde tactiek, waarmee de ploeg van coach Adrie Poldervaart dit seizoen zo succesvol is. Wie anders dan Raily Ignacio hielp AFC halverwege de eerste helft aan de gelijkmaker: 1-1.

Snoekduik
De mooiste treffer van de middag viel vlak voor rust. Ilias Zaimi, die dit seizoen maar weinig speeltijd kreeg toebedeeld, kopte met een fraaie snoekduik een voorzet van Derre Kwee binnen. Zaimi was naast zijn treffer cruciaal bij AFC, omdat hij behoudens het eerste kwartier Jongman met succes schaduwde.

Rood
Na rust leek AFC haar zaakjes aardig op orde te hebben, tot Poldervaart met twee wissels en een andere tactiek volledig de regie terugpakte. Onheil leek zich aan te dienen voor de thuisploeg, tot Barendrecht-verdediger vijf minuten voor het einde de doorgebroken Kwee schampte en met rood kon vertrekken. In blessuretijd besliste Ignacio vervolgens het duel: 3-1.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie