dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAFCAFC winnaar derde periodetitel na winst op Excelsior Maassluis

AFC winnaar derde periodetitel na winst op Excelsior Maassluis

AFC heeft het seizoen 2017/2018 fraai afgesloten. De Amsterdammers wonnen zaterdagmiddag in een weinig hoogstaande wedstrijd met 0-1 van Excelsior Maassluis door een goal van Raily Ignacio. De Amsterdammers bekronen zo een zeer sterke laatste fase van de competitie met een periodetitel. 

Temperatuur
Op een zeer warm Sportpark Dijkpolder moesten Excelsior Maassluis en AFC nog één keer aantreden in Tweede Divisie van dit seizoen. Beide clubs hadden aan een puntje genoeg en laat dat nou net de specialiteit van het huis zijn van de ploeg van coach Jeroen Rijsdijk. De Tricolores speelde voorafgaand aan deze wedstrijd al 12 keer gelijk, dus veel spektakel was er niet te verwachten. Ook de bijna dertig graden in de volle zon maakte het niet aantrekkelijk om nog een keer volle bak te gaan. Het was bij de thuisclub een soort uitzwaai waar het thuispubliek afscheid kon nemen van trainer Rijsdijk, Kevin Ringeling, Kevin Vink en keeper Jesse Lub. Laatst genoemde mocht vandaag nog een keer de handschoenen aantrekken voordat ze aan de wilgen werden gehangen.

Laag tempo
Over de eerste helft valt weinig te benoemen. Beide ploegen speelde in een te laag tempo om echt iets te creëren. Het eerste kansje viel pas in de zeventiende minuut waar te nemen toen AFC via Raily Ignacio net overkopte. Vlak voor rust was er nog een kans voor middenvelder Milan Hoek, maar Jesse Lub verwerkte de bal over de achterlijn ten koste van een corner. Maassluis zette er bijzonder weinig tegenover, maar wist toch vlak voor rust nog voor gevaar te zorgen. Vleugelaanvaller Vincent van den Berg dribbelde via de linkerflank het strafschopgebied binnen en loste een schot op goalie Joey Potveer. De keeper redde met moeite en zag tot zijn geluk dat de rebound niet benut kon worden. Een eerste helft zonder vermaak werd gelukkig niet langer gemaakt door scheidsrechter Sander de Brito Roque en daar was eigenlijk iedereen wel tevreden mee.

Doelman
Ook de tweede helft ging weer in een traag tempo van start. Er viel weinig te beleven, totdat middenvelder Redouan Omar Ouali op een fenomenale manier tegenstander Derre Kwee door de benen speelde. Een moment van opleving voor het in slaapgevallen publiek. Een paar minuten later leek ook de Maassluisse defensie te slapen toen Matthijs Jesse diep werd gestuurd en aan de aandacht ontsnapte. Ook verdediger Daan Smith kon niet aan de noodrem trekken bij de watervlugge vleugelaanvaller. Jesse speelde de bal panklaar in de voeten bij Ignacio die op 5 meter van Lub vrij in een leeg doel kon schieten. De spits schoot de bal laks en veel te zwak en bood zodoende kans Lub in zijn afscheidsoptreden nog een hoofdrol te geven. De doelman redde twee keer, terwijl bijna iedereen de bal al had geteld. Formidabele actie van de doelman.

Openingstreffer
Ignacio had niet veel tijd nodig om zijn fout goed te maken. In de 67e minuut kreeg de spits de bal in de 16 meter aangespeeld door Melvin Grootfaam en nu stond het vizier van de normaalgesproken makkelijk scorende aanvaller wél op scherp. Lub zat er nog wel aan, maar moest toezien hoe de bal langzaam over de lijn verdween. 0-1 voor AFC en dat was op basis van de aanvallende intenties wel terecht te noemen. Maassluis liet niks zien en wist dus dat het uit z’n schulp moest kruipen, wilde het niet met een nederlaag afsluiten. Bijna was het aanvoerder Niels Redert die de gelijkmaker binnenkopte, maar de kopbal vloog net naast. Ook Vincent van den Berg liet wat meer van zich spreken wat leidde tot een schot waar Potveer nog alle moeite mee had.

Derde periodetitel
Excelsior ging steeds meer drukken en werd via Ouali en de ingevallen Sekou Sylla nog gevaarlijk. De man die jaren voor het gevaar heeft gezorgd, Kevin Vink zag in minuut 83 een eind aan een mooie voetbalcarrière komen. De spits werd vervangen door Reiliy Bakboord die vlak voor het einde nog een een op een kans met keeper Potveer kreeg. De doelman verkleinde echter zijn goal prima en behield zodoende de voorsprong voor de Amsterdamse formatie van André Wetzel. Het bleek de laatste kans en zodoende sluit AFC een moeizaam seizoen prima af. De Amsterdammers moesten dit jaar nog vrezen voor degradatie, maar sluiten nu zelfs af op een mooie 12e plaats. Bovendien pakt het zelfs de derde periodetitel.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD