woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAFCAFC weigert Amsterdamse derby te verplaatsen voor FOX Sports

AFC weigert Amsterdamse derby te verplaatsen voor FOX Sports

AFC heeft FOX Sports nul op het rekest gegeven bij haar verzoek om de Amsterdamse derby naar zaterdag te verplaatsen, zodat deze live kan worden uitgezonden op de betaalzender. De Amsterdamse traditieclub piekert daar niet over.

Hoeveel mensen kijken daar nou naar?
,,Wij zijn een zondagclub en spelen al genoeg op zaterdag. Zo belangrijk zijn die live-uitzendingen niet. Hoeveel mensen kijken daar nou naar? Wij willen gewoon op zondag spelen”, zegt voorzitter Ad Westerhof tegenover het Amsterdamsche Voetbal. ,,Het heeft verder niets met De Dijk te maken. Ik heb prima contact met het bestuur en heb Peter Oosterbeek laten weten dat we gewoon op zondag willen spelen en niet op zaterdag om 15:30 uur. Dat doen we al genoeg.”

Principieel
De derby tussen AFC en De Dijk staat gepland voor zondag 19 november. De Dijk was bereid die voor FOX Sports te verplaatsen naar zaterdag, maar AFC weigert dat principieel. Beide ploegen stonden dit seizoen reeds tegenover elkaar in het KNVB-bekertoernooi. De Dijk won dat duel op sportpark Goed Genoeg met 2-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD