donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC weet tegen tiental Jong AZ niet te scoren

AFC weet tegen tiental Jong AZ niet te scoren

AFC is er niet in geslaagd om de slechte serie van 2017 te doorbreken. Die kans was er wel, uitgerekend tegen koploper Jong AZ. De gehele tweede helft werd tegen tien man gespeeld, maar een doelpunt viel er niet meer. Daardoor bleef het bij 0-1.

Snelle goal en rode kaart

Bij AZ verscheen, net zoals de afgelopen weken ook al spelende Jop van der Linden, verrassend genoeg Muamer Tankovic aan de aftrap. Het duurde slechts twee minuten voor de Zweedse jeugdinternational zijn zevende doelpunt van het seizoen wist te maken. Hij passeerde Laszlo Sandor, nog altijd de vervanger van de geblesseerde Patrick Zonneveld, vanaf de penaltystip. In negatief opzicht wist Tankovic vervolgens ook de hoofdrol op te eisen. Op slag van rust maakte hij een slaande beweging naar Magid Jansen, waarop de rode kaart volgde.

Vierde nederlaag op rij

Zo mocht AFC dus de volledige tweede helft tegen tien man spelen, maar de gelijkmaker bleef uit. Zo wist AFC opnieuw niet te winnen in 2017, werd er pas één punt gepakt in het kalenderjaar en leverden de laatste vier wedstrijden louter nederlagen op. AFC is dan ook al gezakt naar de achtste plaats, met nog maar zes punten voorsprong op de promotie-degradatieplaatsen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD