Volg ons
Magid-Jansen-AFC

Tweede Divisie

AFC weet tegen tiental Jong AZ niet te scoren

AFC weet tegen tiental Jong AZ niet te scoren

AFC is er niet in geslaagd om de slechte serie van 2017 te doorbreken. Die kans was er wel, uitgerekend tegen koploper Jong AZ. De gehele tweede helft werd tegen tien man gespeeld, maar een doelpunt viel er niet meer. Daardoor bleef het bij 0-1.

Snelle goal en rode kaart

Bij AZ verscheen, net zoals de afgelopen weken ook al spelende Jop van der Linden, verrassend genoeg Muamer Tankovic aan de aftrap. Het duurde slechts twee minuten voor de Zweedse jeugdinternational zijn zevende doelpunt van het seizoen wist te maken. Hij passeerde Laszlo Sandor, nog altijd de vervanger van de geblesseerde Patrick Zonneveld, vanaf de penaltystip. In negatief opzicht wist Tankovic vervolgens ook de hoofdrol op te eisen. Op slag van rust maakte hij een slaande beweging naar Magid Jansen, waarop de rode kaart volgde.

Vierde nederlaag op rij

Zo mocht AFC dus de volledige tweede helft tegen tien man spelen, maar de gelijkmaker bleef uit. Zo wist AFC opnieuw niet te winnen in 2017, werd er pas één punt gepakt in het kalenderjaar en leverden de laatste vier wedstrijden louter nederlagen op. AFC is dan ook al gezakt naar de achtste plaats, met nog maar zes punten voorsprong op de promotie-degradatieplaatsen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie