dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAFC'AFC verlost Yordi Teijsse van Quick Boys'

‘AFC verlost Yordi Teijsse van Quick Boys’

Al weken gaan hardnekkige geruchten dat Yordi Teijsse komende zomer toch Quick Boys verlaat om te gaan spelen voor AFC. De sterke aanvaller zou bovendien bij de Amsterdammers gaan samenspelen met zijn broer Kenny Teijsse.

Nee tegen Spakenburg
De bevestiging van de op handen zijnde transfer komt van Spakenburg-trainer John de Wolf, die tegenover RTV Utrecht aangeeft tevergeefs te hebben gehengeld naar Teijsse: ,,Hij zei dat hij rond is met AFC, en dat hij daar samen met zijn broer gaat spelen. Dan gaat het voor ons over.” Teijsse zelf bevestigt dat hij bijna rond is, maar wil nog niet bevestigen dat AFC zijn nieuwe werkgever wordt: ,,Ik heb De Wolf gesproken en hem verteld dat ik volgend jaar samen met mijn broer ga spelen. We zijn inderdaad ver met een club. Maar ik wil nog niet zeggen met welke.”

Ontkenning
Mocht Teijsse daadwerkelijk voor AFC gaan spelen, dan is die overstap opvallend te noemen. Geconfronteerd met de aanhoudende geruchten ontkenden de technisch beleidsbepalers tegenover Voetbal247.nl herhaaldelijk dat de spits naar sportpark Goed Genoeg zou komen: ,,Wij hebben Raily Ignacio al”, stelde bestuurslid Bob Duis. Met Ignacio en Teijsse beschikt AFC mogelijk volgend seizoen over een spitsenkoppel hebben waar zelfs de meest vermogende topamateurclubs haast alleen maar van kunnen dromen.

Afkoopsom
AFC stelt zeker niet de afkoopsom in het contract van Teijsse te voldoen. De spits staat officieel nog een jaar onder contract bij Quick Boys, maar kondigde enkele maanden geleden aan weg te willen omdat hij zich stoorde aan de negatieve sfeer op Nieuw Zuid. Na een verbale botsing met assistent Dirk Kuyt werd Teijsse verbannen uit de selectie, maar mocht later na zijn excuses te hebben gemaakt terugkeren. Eerder speelde de spits voor onder meer Ter Leede, Dundee FC en het Duitse SV Wuppertal.

Kenny
Met broer Kenny Teijsse zou AFC bovendien een ervaren linksback aan de selectie toevoegen. De 25-jarige vleugelverdediger speelde afgelopen half jaar voor Cambuur. Eerder voerde zijn loopbaan hem via Jong FC Utrecht naar FC Oss, Helmond Sport, Sparta, Go Ahead Eagles en het Amerikaanse San Francisco Deltas.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD