dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC verliest van FC Lienden bij debuut Wetzel

AFC verliest van FC Lienden bij debuut Wetzel

AFC is onder de nieuwe trainer André Wetzel gestart met een 0-1 nederlaag tegen FC Lienden.

Hans Kraaij
Voor aandacht ging er vooraf uit de naar de trainers van beide teams. Aan AFC-zijde maakte de komst van Wetzel een einde aan een turbulente periode die vorige week na een 0-1 zege op IJsselmeervogels eindigde met het opstappen van Ton du Chatinier. Bij FC Lienden was er medeleven en steun voor Hans Kraaij junior, die deze week zijn vader verloor. Dat belette Kraaij junior niet om aanwezig te zijn op sportpark Goed Genoeg, al nam hij plaats op de tribune en deed Jan Veldhuizen de coaching.

Kansen te over
AFC kende een prima start tegen FC Lienden en creëerde een legio kansen, maar verzuimde te scoren. Zodoende werd met 0-0 de rust opgezocht. Ook na de pauze bleven de Amsterdammers gevaarlijk, maar was het FC Lienden dat toesloeg. Nik Hak maakte na een klein uur spelen de 0-1. In het resterende half uur slaagde AFC er niet meer in om de gelijkmaker te produceren, waardoor het tegen een onnodige nederlaag aanliep.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD