woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC verliest mogelijk routinier Magid Jansen

AFC verliest mogelijk routinier Magid Jansen

Het is nog maar de vraag of AFC volgend seizoen nog kan beschikken over aanvoerder Magid Jansen. De 33-jarige routinier overweegt serieus na dit seizoen te stoppen, vertelt hij in De Telegraaf. “Ik heb alles meegemaakt bij AFC: Hoofdklasse, Topklasse en nu de Tweede Divisie. Ik neig ernaar om na dit seizoen te stoppen, maar helemaal vast staat mijn besluit nog niet.”

Sfeer in het amateurvoetbal

Jansen kan het voetbal op hoog niveau steeds moeilijker combineren met zijn eigen bedrijf, maar merkt ook dat het amateurvoetbalsfeertje verandert: “Ik merk dat het echte amateurvoetbalsfeertje minder aan het worden is. De ambiance van gezelligheid, waar vrienden, familie en mensen uit de buurt naar het voetbal komen kijken, na afloop samen een biertje drinken in de kantine. Ik merk dat de nieuwe generatie het voetbal anders beleeft dan ik.”

Zwaar seizoen

Met AFC beleeft hij een wisselend seizoen. De Amsterdammers piekten voor de winterstop, maar vielen in de tweede seizoenshelft ver terug: “Het is al met al een zwaar eerste seizoen voor ons, met veel wedstrijden. Voor de winterstop zat alles mee en hebben we eigenlijk wat boven onze stand geleefd, moet ik nu concluderen. En de afgelopen maanden zat het net juist allemaal tegen en kampten we met veel blessures”, evalueert Jansen.

De oud-prof van Telstar en FC Omniworld (Almere City FC, JG) weet dan ook niet of het realistisch is voor AFC om structureel op het hoogste amateurniveau te blijven acteren: “Ik weet niet of het voor AFC in de huidige opzet vol te houden is om op dit niveau te blijven spelen. Enerzijds heeft de club een goede jeugdopleiding en een uitstekende naam, waardoor veel spelers graag voor AFC willen spelen, mede om de maatschappelijke kansen die het je kan bieden. Maar anderzijds wordt het allemaal steeds professioneler, mede door de instroming van meer beloftenteams. Het zou daarom zo kunnen zijn dat AFC, wanneer het op dit niveau wil blijven en de kloof niet nog groter wil laten worden, op een gegeven moment toch mee zal moeten in het betalen van spelers en daarvoor de buidel moet trekken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD