woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC veilig; Spakenburg nacompetitie; UNA-HHC alles-of-niets duel

AFC veilig; Spakenburg nacompetitie; UNA-HHC alles-of-niets duel

UNA en HHC Hardenberg gaan volgende week in een onderling duel strijden om de laatste plaats in de nacompetitie te ontlopen. AFC speelde zich vanavond veilig, Spakenburg moet de nacompetitie in terwijl Jong Vitesse is gedegradeerd.

AFC haalt opgelucht adem

AFC kwam door een dramatische serie na de winterstop steeds dichterbij de rode streep, maar uiteindelijk kwam het net op tijd goed. Bij Barendrecht wist Max van Dijk de 0-1 van Matthijs Jesse nog recht te zetten, Koen Bosma, Daan Sutorius en opnieuw Jesse maakten er daarop 1-4 van. Daardoor weet AFC zich verzekerd van nog een jaar in de Tweede Divisie.

UNA en HHC tegenover elkaar

Daar is UNA nog altijd niet zeker van. De geelhemden kenden topweken met drie zeges op rij, bij Kozakken Boys werd met 3-0 verloren door een goals van Medhanie Habtemariam en Madjer Lukoki (2). Zodoende is de voorsprong op HHC Hardenberg slechts drie punten en HHC komt volgende week naar UNA toe. Op eigen veld wonnen de oranjehemden overtuigend van VVSB door goals van Glenn Kobussen, Derian Reinders en Sargon Gouriye (3-1). Daar komt bij dat HHC een beter doelsaldo heeft en bij een zege UNA door passeert.

Twee beloftenteams vallen weg

Spakenburg won verrassend met 1-3 bij Jong Sparta. Op Het Kasteel zorgden Nick Tol, Michael Lanting en Thijs Hendriks voor de treffers. De Blauwen schoten er door de andere resultaten alleen niets mee op, waardoor nacompetitie gespeeld moet gaan worden. Voor Jong Vitesse was het bij Excelsior Maassluis snel bekeken. Het was opnieuw bizar hoe naïef er werd opgebouwd, waar de Tricolores eenvoudig van profiteerde. Dean van Ooijen (3), Kevin Vink en Kilian Berkhout zorgden voor de 5-2-zege, waardoor Vitesse samen met Jong FC Twente rechtstreeks is gedegradeerd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD