vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieAFC trekt Telstar-verdediger Van den Houten aan

AFC trekt Telstar-verdediger Van den Houten aan

AFC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Thomas van den Houten. De 27-jarige verdediger uit Goes komt over van Telstar, waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde maar deze zomer geen nieuw contract kreeg. Daarvoor speelde hij voor onder meer Hoek, Goes en RBC.

FC Dordrecht

Van den Houten hoopte op een voortzetting van zijn carrière in het profcircuit en trainde ook vorige maand mee met FC Dordrecht. Dat besloot de mandekker echter geen contract aan te bieden: ,,Heel jammer, want FC Dordrecht zou voor mij perfect zijn geweest. Dan had ik vanuit Zeeland heen en weer kunnen reizen en ook mijn studie af kunnen ronden”, stelt hij tegenover de PZC.

Flinke reistijd
Evengoed is hij content met zijn overstap naar sportpark Goed Genoeg, al levert die hem wel de nodige reistijd op: ,,Ik ga heen en weer reizen tussen Goes en Amsterdam. Ik moet op dinsdag en donderdag trainen. Als het moet kan ik daar ook overnachten”, aldus de verdediger. Hij komt dan ook op voorspraak van trainer Ton du Chatinier: ,,Du Chatinier belde me twee weken geleden en zei dat hij me er graag bij wilde hebben. ’s Middags belde ook Jack van Gelder me. Hij is nauw betrokken bij AFC, had beelden van me bekeken en maakte duidelijk dat ik naar zijn club moest komen. Vandaag (woensdag, red.) heb ik de club laten weten dat ik kom. Iedereen is heel enthousiast en de mensen van AFC doen erg hun best om alles zo goed mogelijk voor me te regelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD