Volg ons
melvin-grootfaam-afc

Tweede Divisie

AFC stort FC Lisse in degradatiemoeras

AFC stort FC Lisse in degradatiemoeras

FC Lisse moet ernstig rekening houden met angstige slotweken van de competitie. Op bezoek bij AFC zakte de ploeg van Robbert de Ruiter vooral voor rust door de ondergrens en wist het na de pauze de schade niet meer te repareren: 4-2

Voor de geelblauwen stond een week van de waarheid te wachten. Lisse is na de winterstop bezig aan een vrije val en verspeelde daarin in rap tempo haar marge naar de onderste regio. En waar de ploegen aldaar, waaronder AFC, vroegtijdig anticipeerden op de zorgwekkende sportieve situatie, lijkt FC Lisse een levensgroot probleem te hebben. De equipe van De Ruiter heeft allerminst het recept gevonden voor degradatievoetbal en zucht daarnaast met een enorme blessurelast.

Op sportpark Goed Genoeg maakte Lisse voor rust een apathische indruk. De ploeg ontbeerde niet alleen aanvallende impulsen, het leverde ook nauwelijks strijd. Toen doelman Brian van der Werff na zeven minuten ook nog eens zwaar in de fout ging bij een diepe pass op Raily Ignacio, legde het de rode loper uit voor AFC, waar Ignacio de 1-0 maakte. Derre Kwee maakte er na ruim een half uur op fraaie wijze 2-0 voor en als de ploeg van André Wetzel wat minder nonchalant met haar enorme kansen was omgesprongen, had het bij rust al 4-0 gestaan. FC Lisse stelde er eigenlijk enkel een zeldzaam hoogstandje van Martin van Eeuwijk tegenover, die na een sublieme aanname de bal net naast krulde.

Na rust solliciteerde AFC aanvankelijk naar problemen. De leken te denken dat de buit reeds winnen was, ondanks het feit dat de ploeg met die instelling de afgelopen weken al enkele keren het deksel op de neus kreeg. FC Lisse mocht aanvallen, zonder daarbij overigens echt gevaarlijk te worden. Toen Melvin Grootfaam zich twintig minuten voor tijd slim liet vloeren in het zestienmetergebied en een strafschop verdiende. Die werd onberispelijk binnengeschoten door Magid Jansen: 3-0.

Het duel leek daarmee gespeeld. Coach Robbert de Ruiter leek de handdoek te gooien, wisselde Rik Vermeulen en Martin van Eeuwijk, maar onverwacht kwam FC Lisse terug tot 3-1, door een schot uit een onmogelijke hoek van Niels Buijs. De poging verraste doelman Patrick Zonneveld volledig en vloog zo de kruising in. In de slotfase bleef AFC slordig, al maakte het via invaller Illias Zaimi in blessuretijd nog de 4-1. In de slotseconde werd de eindstand bepaald op 4-2, toen doelman Zonneveld een vrije trap liet glippen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie